Ce este un bideu? De ce este necesar un bideu?

13.10.2020
Ce este un bideu? De ce este necesar un bideu?

Bideul  este un dispozitiv care a câștigat o mare popularitate în ultimii ani. El asigură igiena corpului în zonele intime fără a recurge la clasica cabină de duș sau la existența unei căzi.

Ce este un bideu?

Un bideu este o chiuvetă joasă situată lângă toaletă, folosită pentru curățarea părților intime, mai ales după utilizarea toaletei. Bideul are baterii de apă caldă și rece, care controlează un flux de apă curată care curge de dedesubt.

Unele bideuri au flux de apă, în timp ce bazinele altor bideuri sunt destinate a fi umplute și utilizate manual.

Bideul a apărut pentru prima oară ca o fantezie a imaginației producătorilor de mobilă franceză la sfârșitul secolului al XVII-lea sau chiar la începutul secolului al XVIII-lea sub forma unei băi mici pentru doamne.

Un bideu oferă mari avantaje igienei personale, deoarece utilizatorii se pot curăța mai bine decât cu hârtia igienică. Montarea unor bideuri în baie încurajează spălarea regulată și de asemenea, acestea economisesc apă și reduc dependența de hârtia igienică.

De ce este necesar un bideu?

Aceste vase din baie permit curățarea și igienizare părților intime mult mai eficient decât cu hârtia igienică. De asemenea, mai sunt folosite pentru a spăla mult mai rapid picioarele atunci când este nevoie. Datorită bideului, hainele și lenjeria vor fi mai curate.

Un mare avantaj îl reprezintă faptul că vin în ajutorul persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități pentru a se curăța. Pentru femeile însărcinate, bideul este un real ajutor pentru că spălarea corectă a părților genitale împiedică eventuale infecții urinare ce pot apărea în perioada de sarcină.

Din păcate, acestea nu pot fi montate în orice baie din cauza faptului că este un dispozitiv care ocupă spațiu suplimentar. Curățarea lor se face similar cu a toaletelor.

Tipuri de bideuri

Bideul cu pulverizare verticală seamănă cu jumătatea inferioară a unei toalete. Acest tip de bideu este cel mai comun, cel mai puțin costisitor și ușor de instalat.

Sistemul de toaletă cu bideu încorporat oferă o gamă largă de caracteristici. La simpla apăsare a unui buton, utilizatorul poate direcționa apa către diferite zone ale propriilor sale părți, poate crea o pulverizare de clismă sau poate usca cu aer cald.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot