Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

13.05.2021
Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

Compania BMW de astăzi își are originea în Rapp-Motorenwerke GmbH, care a început să producă motoare pentru avioane în 1913. În timpul Primului Război Mondial, Rapp a furnizat forța aeriană a Imperiului German. La acea vreme, automobilele încă nu intraseră în uz. Cine voia să parcurgă distanțe mari pe uscat, se ducea cu trenul.

Ce înseamnă BMW? De la ce vine BMW?

Acronimul BMW înseamnă Bayerische Motoren Werke GmbH, care se traduce aproximativ cu Bavarian Engine Works Company. Numele revine la originea companiei în statul german Bavaria. De asemenea, indică gama originală de produse BMW: motoare pentru diverse aplicații.

Rapp Motorenwerke își avea sediul în capitala bavareză, München, la fel ca și fabrica unde motoarele erau instalate în aeronave, Gustav Otto Flugmaschinenfabrik. Când compania Otto a dat faliment în 1916, a devenit Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW). La scurt timp, Rapp și-a schimbat și numele companiei: în 1917, compania a devenit cunoscută sub numele de Bayerische Motoren Werke GmbH. Originea BMW în compania Rapp poate fi văzută și pe logo.

Numele BMW a dispărut pentru o vreme

În august 1918, Bayerische Motoren Werke GmbH a devenit o societate pe acțiuni. Dar sfârșitul Primului Război Mondial a oprit construcția motoarelor de avioane, deoarece Tratatul de la Versailles interzicea Germaniei să le construiască. Astfel, BMW și-a concentrat atenția asupra frânelor de cale ferată și asupra motoarelor încorporate.

Acest lucru a fost atât de reușit, încât compania de frâne din Berlin Knorr-Bremse AG a preluat proprietatea majoritară a BMW în 1920, a integrat compania și s-a mutat la München. Bayerische Motoren Werke GmbH, în calitate de companie independentă, a dispărut, dar nu pentru mult timp.

În 1922, principalul investitor și pionier în construcția de aeronave Camillo Castiglioni era principalul acționar al Knorr-Bremse AG. El a cumpărat numele companiei BMW și a preluat operațiunile de construcție a motorului, împreună cu angajații, instalațiile de producție și sigla companiei, și a transferat totul către BFW, Bayerische Flugzeugwerke AG.

În același an, compania s-a mutat în clădirile fabricii BFW din Lerchenauer Strasse și și-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke AG. Și așa și-a găsit numele BMW în registrul comercial pentru a doua oară.

Toate acestea înseamnă că BMW AG este succesorul legal al BFW. Sediul corporativ și fabrica-mamă a BMW Group sunt încă situate la fostul site BFW din Milbertshofen, München până în prezent. Și mai este ceva ce producătorii de aeronave au lăsat moștenire BMW AG: data înființării BFW din 7 martie 1916 este considerată ziua de naștere oficială a BMW.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot