Ce a mai produs BMW în afară de mașini?

28.08.2020
Ce a mai produs BMW în afară de mașini?

BMW este una dintre cele mai cunoscute branduri auto de pe planetă. BMW este un acronim și vine de la Bayerische Motoren Werke, în română Uzina Bavareză de Motoare. Sediul principal este în Germania și produce automobile și motociclete sportive și de lux.

Istoria companiei

Compania are sediul principal la Munchen, în Bavaria, și a fost înființată în anul 1916. În momentul de față, datorită globalizării, fabrica produce autovehicule în Germania, Brazilia, China, India, Africa de Sud, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Acționarii principali ai companiei sunt membrii familiei Quandt, restul neavând o însemnătate atât de mare. Compania mama deține și automobilele Mini și Rolls-Royce.

Ce a mai produs BMW?

Trebuie specificat faptul că BMW are o istorie în domeniul sporturilor cu motor: Formula 1, mașinile sport și Insula Man TT. Cu toate acestea, nu puțină lume știe că, de-a lungul timpului, compania a produs și motoare de aeronave. Primul astfel de produs a fost motorul de avion BMW IIIa.

Între anii 1916 – 1923, compania a produs motoare de avioane, iar cele mai multe comenzi le avea de la armata germană. Ulterior, după terminarea Primului Război Mondial, conform Tratatului de Armistițiu din Versailles, fabrica a trebuit să înceteze construcția de motoare. Drept urmare, pentru a se menține pe linia de plutire aceasta a produs echipamente agricole, articole de uz casnic și frâne de cale ferată.

Odată cu ridicarea restricțiilor, în anul 1923, compania a început să producă motociclete, iar în 1928 a construit primele autovehicule. Izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și reînarmarea Germaniei au făcut ca BMW să producă din nou motoare de avioane.

Cu toate că a urmat o perioadă grea după terminarea conflictului planetar, compania a reușit să supraviețuiască, iar astăzi este un gigant al domeniului auto. În anul 2015, BMW a fost al 12-lea cel mai mare producător de mașini din lume, cu 2.279.503 de vehicule produse.

Așa arăta un motor de avion BMW.

Foto: bmw.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot