Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

13.05.2021
Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

Compania BMW de astăzi își are originea în Rapp-Motorenwerke GmbH, care a început să producă motoare pentru avioane în 1913. În timpul Primului Război Mondial, Rapp a furnizat forța aeriană a Imperiului German. La acea vreme, automobilele încă nu intraseră în uz. Cine voia să parcurgă distanțe mari pe uscat, se ducea cu trenul.

Ce înseamnă BMW? De la ce vine BMW?

Acronimul BMW înseamnă Bayerische Motoren Werke GmbH, care se traduce aproximativ cu Bavarian Engine Works Company. Numele revine la originea companiei în statul german Bavaria. De asemenea, indică gama originală de produse BMW: motoare pentru diverse aplicații.

Rapp Motorenwerke își avea sediul în capitala bavareză, München, la fel ca și fabrica unde motoarele erau instalate în aeronave, Gustav Otto Flugmaschinenfabrik. Când compania Otto a dat faliment în 1916, a devenit Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW). La scurt timp, Rapp și-a schimbat și numele companiei: în 1917, compania a devenit cunoscută sub numele de Bayerische Motoren Werke GmbH. Originea BMW în compania Rapp poate fi văzută și pe logo.

Numele BMW a dispărut pentru o vreme

În august 1918, Bayerische Motoren Werke GmbH a devenit o societate pe acțiuni. Dar sfârșitul Primului Război Mondial a oprit construcția motoarelor de avioane, deoarece Tratatul de la Versailles interzicea Germaniei să le construiască. Astfel, BMW și-a concentrat atenția asupra frânelor de cale ferată și asupra motoarelor încorporate.

Acest lucru a fost atât de reușit, încât compania de frâne din Berlin Knorr-Bremse AG a preluat proprietatea majoritară a BMW în 1920, a integrat compania și s-a mutat la München. Bayerische Motoren Werke GmbH, în calitate de companie independentă, a dispărut, dar nu pentru mult timp.

În 1922, principalul investitor și pionier în construcția de aeronave Camillo Castiglioni era principalul acționar al Knorr-Bremse AG. El a cumpărat numele companiei BMW și a preluat operațiunile de construcție a motorului, împreună cu angajații, instalațiile de producție și sigla companiei, și a transferat totul către BFW, Bayerische Flugzeugwerke AG.

În același an, compania s-a mutat în clădirile fabricii BFW din Lerchenauer Strasse și și-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke AG. Și așa și-a găsit numele BMW în registrul comercial pentru a doua oară.

Toate acestea înseamnă că BMW AG este succesorul legal al BFW. Sediul corporativ și fabrica-mamă a BMW Group sunt încă situate la fostul site BFW din Milbertshofen, München până în prezent. Și mai este ceva ce producătorii de aeronave au lăsat moștenire BMW AG: data înființării BFW din 7 martie 1916 este considerată ziua de naștere oficială a BMW.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot