Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

13.05.2021
Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

Compania BMW de astăzi își are originea în Rapp-Motorenwerke GmbH, care a început să producă motoare pentru avioane în 1913. În timpul Primului Război Mondial, Rapp a furnizat forța aeriană a Imperiului German. La acea vreme, automobilele încă nu intraseră în uz. Cine voia să parcurgă distanțe mari pe uscat, se ducea cu trenul.

Ce înseamnă BMW? De la ce vine BMW?

Acronimul BMW înseamnă Bayerische Motoren Werke GmbH, care se traduce aproximativ cu Bavarian Engine Works Company. Numele revine la originea companiei în statul german Bavaria. De asemenea, indică gama originală de produse BMW: motoare pentru diverse aplicații.

Rapp Motorenwerke își avea sediul în capitala bavareză, München, la fel ca și fabrica unde motoarele erau instalate în aeronave, Gustav Otto Flugmaschinenfabrik. Când compania Otto a dat faliment în 1916, a devenit Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW). La scurt timp, Rapp și-a schimbat și numele companiei: în 1917, compania a devenit cunoscută sub numele de Bayerische Motoren Werke GmbH. Originea BMW în compania Rapp poate fi văzută și pe logo.

Numele BMW a dispărut pentru o vreme

În august 1918, Bayerische Motoren Werke GmbH a devenit o societate pe acțiuni. Dar sfârșitul Primului Război Mondial a oprit construcția motoarelor de avioane, deoarece Tratatul de la Versailles interzicea Germaniei să le construiască. Astfel, BMW și-a concentrat atenția asupra frânelor de cale ferată și asupra motoarelor încorporate.

Acest lucru a fost atât de reușit, încât compania de frâne din Berlin Knorr-Bremse AG a preluat proprietatea majoritară a BMW în 1920, a integrat compania și s-a mutat la München. Bayerische Motoren Werke GmbH, în calitate de companie independentă, a dispărut, dar nu pentru mult timp.

În 1922, principalul investitor și pionier în construcția de aeronave Camillo Castiglioni era principalul acționar al Knorr-Bremse AG. El a cumpărat numele companiei BMW și a preluat operațiunile de construcție a motorului, împreună cu angajații, instalațiile de producție și sigla companiei, și a transferat totul către BFW, Bayerische Flugzeugwerke AG.

În același an, compania s-a mutat în clădirile fabricii BFW din Lerchenauer Strasse și și-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke AG. Și așa și-a găsit numele BMW în registrul comercial pentru a doua oară.

Toate acestea înseamnă că BMW AG este succesorul legal al BFW. Sediul corporativ și fabrica-mamă a BMW Group sunt încă situate la fostul site BFW din Milbertshofen, München până în prezent. Și mai este ceva ce producătorii de aeronave au lăsat moștenire BMW AG: data înființării BFW din 7 martie 1916 este considerată ziua de naștere oficială a BMW.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cea mai mare confuzie din istorie? De ce indienii americani se numesc tot indieni? Au vreo legătură cu indienii din Asia? Totul a pornit de la o eroare crasă
Cea mai mare confuzie din istorie? De ce indienii americani se numesc tot indieni? Au vreo legătură cu indienii din Asia? Totul a pornit de ...
Termenul de „indian” pentru populațiile indigene din America de Nord a fost rezultatul unei confuzii istorice, care și-a păstrat denumirea timp de secole. Deși amerindienii nu au nicio... citește tot
De ce nu se poartă rochie roșie la nuntă?
De ce nu se poartă rochie roșie la nuntă?
Unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu este, cu siguranță, nunta. Totuși, nunta are o importanță aparte și pentru invitați, nu doar pentru miri. Alegerea ținutei... citește tot
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot