Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

13.05.2021
Ce înseamnă BMW? De la ce vine acronimul BMW?

Compania BMW de astăzi își are originea în Rapp-Motorenwerke GmbH, care a început să producă motoare pentru avioane în 1913. În timpul Primului Război Mondial, Rapp a furnizat forța aeriană a Imperiului German. La acea vreme, automobilele încă nu intraseră în uz. Cine voia să parcurgă distanțe mari pe uscat, se ducea cu trenul.

Ce înseamnă BMW? De la ce vine BMW?

Acronimul BMW înseamnă Bayerische Motoren Werke GmbH, care se traduce aproximativ cu Bavarian Engine Works Company. Numele revine la originea companiei în statul german Bavaria. De asemenea, indică gama originală de produse BMW: motoare pentru diverse aplicații.

Rapp Motorenwerke își avea sediul în capitala bavareză, München, la fel ca și fabrica unde motoarele erau instalate în aeronave, Gustav Otto Flugmaschinenfabrik. Când compania Otto a dat faliment în 1916, a devenit Bayerische Flugzeugwerke AG (BFW). La scurt timp, Rapp și-a schimbat și numele companiei: în 1917, compania a devenit cunoscută sub numele de Bayerische Motoren Werke GmbH. Originea BMW în compania Rapp poate fi văzută și pe logo.

Numele BMW a dispărut pentru o vreme

În august 1918, Bayerische Motoren Werke GmbH a devenit o societate pe acțiuni. Dar sfârșitul Primului Război Mondial a oprit construcția motoarelor de avioane, deoarece Tratatul de la Versailles interzicea Germaniei să le construiască. Astfel, BMW și-a concentrat atenția asupra frânelor de cale ferată și asupra motoarelor încorporate.

Acest lucru a fost atât de reușit, încât compania de frâne din Berlin Knorr-Bremse AG a preluat proprietatea majoritară a BMW în 1920, a integrat compania și s-a mutat la München. Bayerische Motoren Werke GmbH, în calitate de companie independentă, a dispărut, dar nu pentru mult timp.

În 1922, principalul investitor și pionier în construcția de aeronave Camillo Castiglioni era principalul acționar al Knorr-Bremse AG. El a cumpărat numele companiei BMW și a preluat operațiunile de construcție a motorului, împreună cu angajații, instalațiile de producție și sigla companiei, și a transferat totul către BFW, Bayerische Flugzeugwerke AG.

În același an, compania s-a mutat în clădirile fabricii BFW din Lerchenauer Strasse și și-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke AG. Și așa și-a găsit numele BMW în registrul comercial pentru a doua oară.

Toate acestea înseamnă că BMW AG este succesorul legal al BFW. Sediul corporativ și fabrica-mamă a BMW Group sunt încă situate la fostul site BFW din Milbertshofen, München până în prezent. Și mai este ceva ce producătorii de aeronave au lăsat moștenire BMW AG: data înființării BFW din 7 martie 1916 este considerată ziua de naștere oficială a BMW.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Filmul Teambuilding a fost lansat recent pe Netflix și, potrivit platformei cinematografice, a fost vizionat intens de români. Surprinzător sau nu creația artistică nu a avut același succes în... citește tot
Cum s-au înțeles cei doi Papi de la Vatican?
Cum s-au înțeles cei doi Papi de la Vatican?
Papa este liderul suprem de la Vatican. Încă de la fondare, papii sunt aleși prin vot cleric, iar mandatul lor este pe viață. Cu toate acestea, o situație nemaivăzută de peste 600 de ani a... citește tot