Ce încălcări ale regulilor îți pot aduce moartea în Singapore?

02.11.2022
Ce încălcări ale regulilor îți pot aduce moartea în Singapore?

Singapore este un oraș-stat situat în Asia de Sud-Est. De dimensiuni mici, Singapore se mândrește cu faptul că este una dintre cele mai bine dezvoltate țări ale lumii. Legile și regulile bine puse la punct, avansul tehnologic și arhitectura unică au făcut din acest loc să fie unul dintre cele mai sigure de trăit. Cu toate acestea, există legi care pot schimba percepția vizitatorilor, mai ales dacă aceștia provin din țările dezvoltate din Europa. Ce încălcări ale regulilor îți pot aduce moartea în Singapore?

Cum a ajuns Singapore să fie unul dintre cele mai dezvoltate locuri din lume?

Singapore

Istoria statului îl menționează pe Lee Kuan Yew ca fiind cea mai importantă personalitate din regiune. El a stat la baza schimbării economice a țării, fiind un important lider politic. Povestea începe în epoca colonială britanică, când Thomas Stamford Raffles a debarcat în insula principală. Pe parcursul domniei, orașul ajunsese la peste 100.000 de locuitori și se bucura de recunoașterea coroanei. În anul 1965, Singapore obține independența, devenind pe parcurs un important centru financiar.

În timpul mandatului lui Lee Kuan Yew, au fost create locuri de muncă și s-au pus bazele unui proiect mare de construcție a locuințelor. A apărut un sistem de apărare națională, în care stagiul militar era obligatoriu fiecărui locuitor de sex masculin. Conform liderilor mondiali, povestea de succes al statului Singapore se datorează pieței libere, impozitelor scăzute, dar și politicilor liberale de imigrare.

În prezent, Singapore este un stat plin de zgârie-nori, cu o arhitectură modernă. Între ani 2014-2020, a fost desemnată cea mai scumpă zonă de locuit a lumii. Terenurile puține stau la baza prețului ridicat. De asemenea, resursele naturale limitate fac ca țara să se bazeze pe importuri, precum apa sau electricitatea.

„Au un comerț foarte, foarte liber, tarife foarte mici și foarte puține bariere netarifare.” – spune Joshua Kurlantzick de la Consiliul pentru Relații Externe al SUA

Ce încălcări ale regulilor îți pot aduce moartea?

Cu toate că povestea poate fi foarte frumos împachetată, orașul-stat are un set de reguli cel puțin bizare pentru mulți. Iar cele mai grave dintre ele pot aduce chiar moartea! Pedeapsa cu moartea este legală, acestea fiind efectuate prin spânzurare. Cele mai recente cazuri au fost în luna octombrie a anului 2022. În cursul aceluiași an au avut loc nu mai puțin de 11 execuții.

Cele mai bizare reguli sunt:

Anumite reguli îți pot aduce chiar moartea:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot