De ce este Arabia Saudită una dintre cele mai restrictive țări din lume?

04.03.2021
De ce este Arabia Saudită una dintre cele mai restrictive țări din lume?

Situată în sud-estul Asiei, Arabia Saudită este cea mai mare țară din Peninsula Arabă. Denumită și  „Ţara celor două moschei sfinte”, Arabia Saudită se numără printre cele mai restrictive țări și este statul unde au loc cele mai multe condamnări la moarte și execuții.

Arabia Saudită este o monarhie absolută, succesiunea la tron fiind ereditară. Pratic, regele conduce țara în urma drepturilor islamice și a tradițiilor arabe, iar moștenitorii tronului trebuie să fie urmașii lui Ibn Saud. Familia regală, cunoscută sub numele de Saud, are control asupra întregii țări, majoritatea membrilor familiei ocupând funcțiile principale ale statului. Însăși denumirea țării vine de la familia Saud.

arabia

 

Fiind deținătoare a celor mai sacre orașe ale lumii musulmane, Arabia Saudită este gazda spirituală a islamului pentru toți musulmanii din lume. Spre exemplu, turiștii veniți să viziteze Arabia Saudită au de respectat un set strict de reguli atât islamic, cât și moral și cultural. Dezvoltarea puternică a religiei a ajuns atât de intens instaurată în țară astfel încât islamul se respectă cu strictețe, iar orice persoane comite o fărădelege sau infracțiune sfârșește, de multe ori, ucisă.

 

Condamnarea la moarte în Arabia Saudită

Condamnarea la moarte este cu siguranță una dintre cele mai drastice pedepse aplicate la momentul actal în lume. Printre țările în care încă se mai practică această pedeapsă se numără și Arabia Saudită, Indonezia, India, China și Statele Unite ale Americii.

moschee

La momentul actual, în Arabia Saudită are loc o execuție într-un interval de până la trei zile. În ultimii ani, rata pedepselor cu moartea a crescut în țară din cauza numărului mare de cetățeni străini veniți la muncă. Aceștia numărându-se printre cele mai multe victime. Conform rapoartelor statului, din 1985 până în 2015, din 1695 de persoane executate, 825 erau cetățenii străini.

Infracțiunile pedepsite cu moartea

Cu toate că Arabia Saudită este o țară foarte bogată datorită resurselor de petrol, prin rândul populației mai există și oameni care comit infracțiuni pedepsite aspru. Cu pedeaspsa capitală se pedepsesc următoarele fărădelegi: omor calificat, act de terorism, viol, trădare, crimă care nu a fost premeditată, adulter, jaf, posesie de droguri, distribuție de droguri, conum de droguri, act sexual homosexual, incendiere, spionaj, incendiere, vrajitorie și renunțare publică la religie. Cu toate că în majoritatea statelor codul penal specifică pedepsele minime și maxime stabilite de lege, în Arabia Saudită acest aspect nu există.

ucidere

Din moment ce acest cod penal lipsește cu desăvârșire, toată puterea cade în mâinile judecătorilor, care au cel mai mare cuvânt de spus. Referitor la sentințele pe care aceștia le propun, de obicei sentințe cu moartea, de cele mai multe ori sunt executate prin decapitarea persoanelor găsite vinovate.

Foto : Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot