Ce este ruleta rusească și cum se joacă? Când a apărut prima dată jocul mortal?

17.11.2021
Ce este ruleta rusească și cum se joacă? Când a apărut prima dată jocul mortal?

Ruleta rusească este un joc, potențial mortal, în care se utilizează o armă de foc. Jocul constă în prezenţa, neapărată, a unui revolver cu încărcător în formă de butoiaş cilindric, de regulă cu capacitatea de şase sau opt cartuşe. Ceea ce urmează ține doar de noroc și este o linie subțire între viață și moarte.

Cine a inventat ruleta rusească?

Așadar, se ia un glonț și se introduce în butoiaşul cilindric, după care este rotit cu viteză asemenea unei rulete (de aici şi numele jocului). La acest concurs trebuie să participe minim două persoane. După ce se încarcă revolverul cu un singur glonț și se rotește cilindrul, fiecare participant ia pistolul și îl duce la tâmplă, de obicei, și trage. Drept urmare, dacă revolverul are 6 orificii pentru gloanțe există o șansă din șase ca persoana în cauză să moară. Dacă scapă, arma ajunge la următorul jucător, care face același lucru. Jocul se continuă până ce arma se descarcă.

Trebuie specificat că pot fi stabilite reguli de joc, dinainte, în ceea ce privește numărul de rotiri și de încercări. Starea de tensiune este maximă la fiecare încercare, neștiindu-se dacă urmează viața sau moartea.

Cum a apărut ruleta rusească?

Potrivit istoricilor, acest joc a apărut pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea, în Rusia. Soldații ruși îl jucau în timpul Primului Război Mondial (1914-1918).

Ruleta rusească a devenit cunoscută publicului larg după o povestioară scrisă de Georges Arthur Surdez, un scriitor elveţian născut din părinţi francezi, în anul 1937 în magazinul săptămânal „Collier’s”, din Statele Unite ale Americii.

Articolul de aproximativ 1.600 de cuvinte povestește aventurile de război a unui grup de soldaţi din Legiunea Străină Franceză, care rămăseseră izolaţi într-un fort din Africa de Nord şi fiind copleşiţi de plictiseală şi depresii, au început să se joace cu moartea. La propriu.

Odată cu trecerea timpului, tot mai mulți oameni cu probleme de depresie au jucat singuri ruleta rusească. Autoritățile americane au atras atenția că jocul este mortal și nu trebuie încercat. Ba mai mult, după difuzarea filmului „Vânătorul de Cerbi”, lansat în anul 1978 cu actorul Robert de Niro în rolul principal, foarte mulți tineri s-au sinucis.

Totul a pornit de la o scenă din film, care prezintă trei soldaţi americani capturaţi de Vietcong (forțele de Guerilla) în timpul Războiului din Vietnam (1961-1975) şi forţaţi să joace ruleta rusească până nu mai rămâne decât un singur supravieţuitor. Cu timpul acest, joc a fost folosit ca metodă de interogare a deținuților, în special în Chile, în anul 1974.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot