Ultima senzație în materie de filme este Squid Game, tradus ca Jocul Calamarului. Acesta este o producție sud-coreeană și tratează subiectul a peste 400 de jucători strâmtorați cu banii care acceptă o invitație ciudată de a participa la un joc de copii. Personajele participă la versiunile sângeroase ale jocurilor tradiţionale pentru copii și jucătorii eliminați sunt omorâți. Câștigă doar cei care rămân în viață. Site-ul shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre filmul Squid Game.
Reprezentanții platformei Netflix au anunțat că Squid Game este cea mai de succes lansare de serial de până acum cu 111 milioane de vizualizări în primele 30 de zile.
Squid Game este scris și regizat de Hwang Dong-hyuk. În 2008, acesta a propus ideea unor televiziuni care l-au refuzat. Netflix i-a dat încredere după 12 ani și pelicula este cea mai urmărită în 90 de țări.
Inițial, filmul s-a numit „Round Six” dar titlul a fost schimbat din motive comerciale.
Costurile de producție ale seriei au fost de doar 21.4 milioane de dolari, o sumă mult mai mică decât produse mai slab cotate de la Hollywood.
Într-un interviu acordat Variety, creatorul a spus că proiectul a fost inițial creat ca un lungmetraj. În plus, în scenariul inițial, detectivul de poliție Jun-ho nu exista.
Numărul de telefon din primul episod al filmului este adevărat. Concurenții intră în joc apelând numărul de opt cifre de pe cărțile de vizită misterioase. Din păcate, numărul de telefon este real și aparține unui bărbat care a spus că a primit aproximativ 4.000 de apeluri pe zi.
Hwang Dong-hyuk a declarat că nu se gândește pentru un moment la o continuare a serialului, un eventual „Squid Game 2”.
Actrița care o interpretează pe nord koreeanca Kang Sae-byeok este la debut în filme, scrie insider.com.
Majoritatea scenelor din Squid Game au fost filmate în orașul Daejeon, nu foarte departe de capitala Seoul.
Lee Jung-jae, interpretul lui Seong Gi-hun, are cea mai mare avere dintre toți actorii serialului. Deși în film duce grija banilor, în viața de zi cu zi acesta deține o avere de cinci milioane de dolari.
În momentul în care apar VIP-urile să urmărească live probele, aceștia sunt primiți într-o încăpere plină de mobilă „umanoidă”. Aceia sunt de fapt oameni pictați. Fiecare om pictat a primit până la 4.000 de dolari pentru trei zile de filmare.
Mulți dintre producătorii băuturilor carbogazoase promovează produse „fără zahăr”, o alternativă „mai sănătoasă”. În rețetea acestor băuturi zahărul este înlocuit cu aspartam.... citește tot
Teleportarea este unul dintre visurile la care au visat multe generații de sute de ani. Fenomenul prin care noi, oamenii, am putea să fim într-o clipită într-o altă parte a lumii este, pentru... citește tot
Imnul și drapelul sunt două simboluri reprezentative pentru fiecare stat și țară în parte. Sau, nu. Puțini sunt cei care știu că există state care împart același imn. Ba mai mult, una... citește tot