Ce simți când ești împușcat? Cât de mare este durerea?

10.11.2021
Ce simți când ești împușcat? Cât de mare este durerea?

Vedem zi de zi filme de acțiune în care personajele sunt împușcate. Pentru unele împușcătura este fatală, pentru altele deloc. Din păcate, și în realitate sunt persoane a căror viață se termină brusc după ce sunt împușcate. Totuși, ce simte un om când primește un glonț în trup?

Ce simți când ești împușcat?

Corpul uman trăiește senzații diferite atunci când este împușcat. Potrivit persoanelor care au trecut prin această experiență, la început nu simți mare lucru, însă ulterior lucrurile se agravează. Deborah Cotton, care a fost lovită de un glonț în timpul unei parade de Ziua Mamei în anul 2013, a povestit ce a simțit când a fost împușcată.

După ce au trecut aproximativ 90 de secunde, mi-am dat seama: Hmm… s-ar putea să nu mor până la urmă. Mă întreb dacă… Doamne ferește, sunt paralizată? Mi-am mișcat degetele de la picioare, apoi gleznele, totul a fost bine. Așa că nu muream și nu eram paralizată. Încă nu era nicio durere ascuțită sau fulgerătoare, nimic asemănător cu ceea ce crezi că vei simți când un obiect metalic îți străpunge corpul, a povestit Deborah Cotton, pentru todayifoundout.com.

În cazul femeii, glonțul a lovit-o în lateral, în zona șoldului și a călătorit în sus, oprindu-se în cele din urmă în apropierea cutiei toracice pe partea stângă. Deborah Cotton a suferit 36 de operații, pierzându-și colonul, vezica biliară, un rinichi, o parte din pancreas, două treimi din stomac și o parte din intestinul subțire care se leagă de stomac.

Cei mai mulți dintre cei care au fost împușcați susțin că la început există foarte puțină durere, iar locul unde glonțul pătrunde în organism se simte ca o înțepătură de albină sau ca o senzație de arsură extremă.

Pentru unii, durerea vine rapid după ce trece șocul inițial. Creierul observă că lucrurile nu mai sunt în regulă și toată atenția este concentrată pe durere, care, potrivit persoanelor care au trecut prin această experiență, susțin că trece doar cu morfină. Odată instalată durerea, aceasta nu poate fi comparată cu nicio senzație din trecut.

Ce simte o persoană care este împușcată în cap?

Cu toate acestea, sunt persoane care susțin că durerea nu este prea mare. Ba mai mult, sunt cazuri de oameni care au fost împușcați în cap și au rămas conștienți. De exemplu, Michael Moylan nici nu știa că a fost împușcat. Se pare că soția lui i-a tras un glonț în cap „în mod accidental”, în timp ce el dormea.

Bărbatul s-a trezit imediat și i-a spus soției să îl ducă la spital, fiindcă îl doare rău capul. După ce l-au examinat, doctorii au observat că acesta fusese împușcat în cap, moment în care soția lui, April, a fugit de frică să nu fie arestată.

Toate persoanele care au fost împușcate în cap au raportat aceleași senzații: durere mai mult sau mai puțin și un zgomot infernal în urechi care creează o stare de panică.

Așadar, o persoană care este împușcată poate avea norocul să scape cu răni minore, dar pot fi și cazuri în care poate surveni decesul. Cei care au supraviețuit unui astfel de eveniment susțin că recuperarea este cea mai grea. Durerea simțită când o persoană este împușcată este minimă la început, însă ulterior începe calvarul.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 15 august este cea de-a 227-a zi din calendarul gregorian și a 228-a zi în anii bisecți. În fiecare an pe 15 august creștin ortodocșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, unul...
Cele mai noi articole
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!
În ultimii ani tehnologia a cunoscut o dezvoltare incredibilă, apărând tot felul de dispozitive mai mult sau mai puțin folositoare. Datorită noilor tehnologii și munca s-a schimbat, astfel că... citește tot
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot