Ce este interzis să faci în Dubai? Nu ai voie nici să dansezi în public și nici să asculți muzică tare la volan

02.02.2022
Ce este interzis să faci în Dubai? Nu ai voie nici să dansezi în public și nici să asculți muzică tare la volan

Un oraș metropolitan glorios construit pe vârful deșertului arabesc nisipos din Golful Persic, Dubai este un paradis pentru turiști. Datorită zgârie-norilor falnici, farmecului lumii vechi, piețelor frumoase și temperaturilor extreme, acesta mai este denumit Orașul Superlativelor.

Dacă Dubai este pe lista orașelor pe care ai vrea să le vizitezi anul acesta, trebuie să știi că dincolo de numeroasele obiective pe care le poți vizita, ai și câteva interdicții.

Lucruri pe care nu trebuie să le faci în Dubai

Există o mulțime de lucruri pe care le faci din obișnuință care pot intra în conflict cu legislația locală din Dubai și, ca urmare, te pot duce la închisoare. De la dansul în public până la consumul de alcool în locuri interzise, există o mulțime de lucruri care pot opri prematur vacanța.

Folosirea unui limbaj obscen. Dubai este foarte conservator când vine vorba de limbajul obscen. În 2016, o instanță a dispus rejudecarea unui bărbat care a fost condamnat pentru că a înjurat un coleg într-un mesaj WhatsApp.

Dansul în public este interzis și catalogat drept indecent și provocator. Dansul este permis numai în intimitatea cluburilor licențiate sau acasă. Ascultarea muzicii la un volum ridicat este, de asemenea, interzisă în Dubai.

Folosirea mâinii stângi pentru a mânca sau pentru a accepta băuturi răcoritoare este considerată necurată. Nu trebuie să-ți folosești niciodată mâna stângă pentru a mânca, pentru a saluta pe cineva, pentru a deschide ușile și pentru a preda ceva, în special produse alimentare, cuiva din Dubai.

În toate culturile arabe, mâna stângă a fost folosită de oameni pentru a se curăța după mersul la baie înainte de apariția hârtiei igienice. Prin urmare, este considerat necurat și astăzi, indiferent cât de curată este mâna stângă.

Este, totuși, în regulă să bei cu mâna stângă. Așadar, dacă ești stângaci, trebuie să încerci să fii cât mai ambidextru posibil în public pentru a evita să jignești și să câștigi o privire grosolană din partea localnicilor.

Cuplurile necăsătorite nu au voie să stea împreună într-un hotel. Conviețuirea poate duce la amendă, închisoare și deportare.

Afișarea publică a afecțiunii sau chiar îmbrățișarea în public nu este acceptabilă. În timp ce ținerea de mână este în regulă pentru cuplurile căsătorite, sărutul sau îmbrățișarea în public nu este.

A mânca în public în timpul Ramadanului te poate duce la închisoare până la o lună. Potrivit site-ului Scoop Whoop, articolul 313 din Codul Penal al Emiratelor Arabe Unite consideră că este o infracțiune ca oricine să consume alimente sau chiar băuturi în public în timpul Ramadanului. Acest lucru este valabil și pentru turiști. Toate restaurantele rămân oricum închise în perioada de post.

Îndreptarea tălpii pantofului în direcția unui arab este privită ca o insultă. Pantoful este considerat murdar deoarece se află pe pământ și este asociat cu piciorul, partea cea mai de jos a corpului. Așa că asigură-te că atunci când stai cu picioarele încrucișate, tălpile tale să nu fie îndreptate către un arab.

Afișarea semnului OK este considerată ofensatoare deoarece denotă ochiul rău.

Fotografierea altor persoane fără acordul lor este ilegală și poți fi amendat pentru acest lucru. Conform articolului 378 din Codul penal al Emiratelor Arabe Unite, fotografia și videoclipurile persoanelor fără consimțământul acestora le invadează confidențialitatea. În astfel de circumstanțe, aparatul foto va fi confiscat și înregistrările vor fi distruse, dar fotograful poate fi nevoit să plătească o amendă și să fie închis.

Deținerea de droguri te poate duce la închisoare pentru întreaga viață sau chiar la moarte. O cantitate mică de droguri ilicite în sânge sau urină este considerată posesie în Dubai. În 2008, un turist britanic a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce vameșii i-au găsit o bucată de canabis lipită de pantof.

Oricât de ciudate ni s-ar părea unele reguli ale lumii arabe, trebuie să fim conștienți că fiecare comunitate are propriile tradiții care nu se aliniază întotdeauna la normalitatea noastră.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot