Revoluție în infrastructură! Unde se construiește un oraș în linie?

04.10.2022
Revoluție în infrastructură! Unde se construiește un oraș în linie?

Orașele reprezintă aglomerări urbane în care oamenii dispun de foarte multe posibilități. Aici se pot găsi cele mai interesante creații ale societății, cele mai calitative bunuri și cele mai de încredere servicii. Prima societate de magnitudinea unui oraș a fost Roma, în care modernul însemna un sistem de canalizare, iar în prezent putem vorbi în anumite metropole chiar despre mașini zburătoare. Anumite state dispun de un nivel de finanțe ridicat și pot gândi lucruri revoluționare. Unde se construiește un oraș în linie?

Lumea orientului este de pe altă planetă

oraș

În ultimii ani, țările din zona arabă și-au demonstrat puterea financiară pe care au căpătat-o după utilizarea zăcămintelor de petrol. În urmă cu 30 de ani, cele mai dezvoltare orașe din Peninsula Arabă erau formate din case rudimentare, nicidecum din ceea ce privim în prezent.

Înainte de era petrolului, Golful era una dintre cele mai defavorizate regiuni din lume, cu o economie bazată pe agricultură sau comerț în orașele de coastă. După descoperirea petrolului, în cazul statelor precum Qatar, Kuwait sau Arabia Saudită, situația economică s-a îmbunătățit substanțial. Orașe precum Dubai, Abu Dhabi, Doha sau Orașul Kuweit au cunoscut o revoluție în infrastructură, aici fiind construite unele dintre cele mai inedite clădiri.

În anul 2019, Dubai a fost clasat pe locul 4 într-un studiu care desemna gradul de popularitate printre turiști. Un adevărat centru financiar, fiind vizitat în decurs de unan de peste 16 milioane de oameni. De ce este Dubai atât de îndrăgit și unic?

The Line sau o clădire-oraș

Guvernul Arabiei Saudite a dezvăluit în anul 2021 un plan revoluționar de a construi un oraș denumit „The Line”. O construcție masivă proiectată să fie un întreg oraș. Când va fi gata, acesta va avea o suprafață de 34 kilometri pătrați. Arhitectura sa este bazată pe o clădire cu două laturi distincte care combină spații verzi și zone de locuit. Înăuntrul său vor avea loc peste 9 milioane de oameni.

„Fără drumuri, mașini sau emisii, va funcționa cu energie 100% regenerabilă, iar 95% din teren va fi păstrat pentru natură” – astfel este prezentat proiectul masiv a statului arab pe site-ul oficial.

Conform datelor, planul este vizat pentru anul 2030 și se presupune că vor fi create aproape 400.000 de locuri de muncă și un surplus de 48 miliarde de dolari va fi adus în bugetul statului. Construcția se ridică la suma record de 500 de miliarde de dolari.

Foto: Depositphotos.com & Neom.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot