De ce Burj Al Arab are șapte stele? Ce oferă în plus hotelul?

02.07.2020
De ce Burj Al Arab are șapte stele? Ce oferă în plus hotelul?

Burj Al Arab, în traducere „Turnul Arabilor”, este cel mai luxos hotel din lume și se află în Dubai. Acesta este cunoscut ca având șapte stele, însă în clasificarea oficială este trecut cu cinci stele deluxe. Clădirea are 321 de metri înălțime și este cel mai înalt hotel din lume.

Clasificarea de șapte stele a fost dată de o jurnalistă britanică, care după un tur al hotelului, înainte de inaugurare, a rămas impresionantă de luxul opulent. Proprietarul clădirii este grupul hotelier Jumeirah și a fost proiectat de arhitectul britanic Tom Wright.

Cât a durat construcția Burj Al Arab-ului?

Hotelul este situat pe o insulă artificială, la 280 de metri depărtare de plaja Jumeirah. Construcția clădirii a început în 1994 și a fost terminată în 1999. Siguranța hotelului a dat mari bătăi de cap proiectanților, fiind poziționat în apă. În felul acesta, au fost folosite peste 70.000 de metri cubi de ciment și 9.000 de tone de oțel. Fundația a fost realizată în 3 ani, iar ridicarea clădirii a avut loc în mai puțin de alți 3 ani. Pentru a nu avea surprize și stabilitatea să fie exemplară, proiectanții au folosit 230 de piloni din beton, înfipți în nisip la 40 de metri adâncime. Pentru această minunăție arhitectonică a fost plătită suma de 1,6 miliarde de dolari.

Ce facilități are hotelul?

Interiorul a fost realizat de designerul Khuan Chew și este o combinație între stilurile occidentale și orientale. În interiorul hotelului se află un atrium imens de 180 metri înălțime, care îți taie răsuflarea. Peste tot pe unde te uiți se poate vedea luxul opulent. Clădirea se mândrește că are 8.000 metri pătrați acoperiți cu foiță de aur de 22 de carate și 24.000 metri pătrați de marmură.

Burj Al Arab are 56 de etaje, peste 200 de camere, nouă restaurante și un centru spa de vis. Pentru a ajunge acolo ești preluat de la aeroport fie cu mașina, un Rolls Royce, fie cu elicopterul. Camerele hotelului sunt impresionante, fiind dotate cu televizoare cu plasmă, paturi cu baldachin care se rotesc, tavane din sticlă, scări din marmură și majordomi personali.

Cea mai ieftină cameră costă 2.700 de dolari și are 170 metri pătrați. De-a dreptul impresionant. Fiecare cameră beneficiază de propriul majordom personal, fiind dotată cu tot ce este nevoie pentru ca o persoană să se simtă ca în paradis.

Dacă asta nu a fost impresionant, vă anunțăm că apartamentul regal, din cadrul hotelului, se întinde pe două etaje și are o suprafață de 780 de metri pătrați. Facilitățile oferite aici sunt imense, însă o să specificăm faptul că are lift interior, iPad-uri placate cu aur, majordom personal 24 de ore din 24 etc. Nu are rost să mai specificăm că toate băile sunt dotate cu jacuzzi și arată impecabil. Apartamentul costă 19.000 de dolari pe noapte.

Burj Al Arab are cel mai frumos restaurant din lume

Așa cum specificam mai sus hotelul are nu mai puțin de nouă restaurante. Totul este la superlativ, iar meniurile sunt pentru toate gusturile. Aici trufele și caviarul sunt peste tot. Dintre aceste restaurante unul sare în evidență. Cel de la subsol este înconjurat de apă și pești de o frumusețe incredibilă. Tavanele sunt poleite cu aur și nu exagerăm cu nimic. Dacă paradisul ar exista așa ar arăta.

În concluzie, Burj Al Arab este cel mai frumos hotel din lume. Experiența acolo este unică și e greu pentru un turist să găsească o destinație mai luxoasă.

Vezi aici prezentarea hotelului

Foto: jumeirah.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot