Cel mai vechi hotel din lume are peste 1300 de ani

19.05.2023
Cel mai vechi hotel din lume are peste 1300 de ani

Japonia este una dintre cele mai frumoase și mai fascinante țări din lume. Aceasta deține numeroase recorduri în diferite domenii, iar pe teritoriul ei se găsește și cel mai vechi hotel din lume. Locația este o afacere de familie și este considerată a doua cea mai veche din toate timpurile.

Unde se află cel mai vechi hotel din lume?

Cel mai vechi hotel din lume a fost înființat în anul 705, în Epoca Keiun. Hotelul, denumit Nishiyama Onsen Keiunkan, este o afacere de familie și a trecut, de-a lungul timpului, din generație în generație, ajungând în prezent la cea de-a 52-a generație de proprietari. Incredibil așa ceva!

Clădirea este amplasată în apropierea mai multor izvoare termale, între râpele Hayakawa și Yukawa. Turiști din toată lumea vin în această zonă pentru a se relaxa și a uita de problemele cotidiene. Fujiwara Mahito, unul dintre ajutoarele celui de-al 38-lea împărat al Japoniei, Tenji, a fost cel care a decis construirea acestui hotel. Era anul 705, al doilea an al Erei Keiun.

Locația a devenit rapid populară, samuraii din întreaga Japonie venind aici pentru momente de liniște și pace. Odată cu trecerea anilor, turismul a luat amploare în zonă iar hotelul a devenit o destinație de lux.

Cum arată cel mai vechi hotel din lume?

În anul 2011, clădirea a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai vechi hotel din lume. Nishiyama Onsen Keiunkan este, totodată, a doua cea mai veche afacere de familie din istorie, fiind condusă de 52 de generații de membri ai aceleiași familii.

Când a fost deschis prima dată, hotelul a acceptat plata în orez și vârfuri de săgeți pentru cazarea clienților, fiindcă banii nu apăruseră încă. Clădirea are o singură sursă de apă, iar după mai multe studii s-a observat că aceasta conține minerale precum sodiul, sulful, diverse cloruri și nitrat de calciu.

Hotelul a fost renovat de-a lungul timpului, dar s-a păstrat arhitectura originală, cu toate că a fost mărit. Toate camerele au fost dotate cu băi termale, iar clădirea a devenit o destinație de lux pentru cei care simt nevoia de relaxare într-un mediu natural, departe de zbuciumul societății.

Izvoarele termale din zonă au apă caldă la o temperatură de 52 de grade Celsius și sunt administrate de familia care conduce și hotelul. Clădirea oferă toate facilitățile unei construcții moderne, fiind apreciată de toți cei care îi trec pragul. Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munţii Hayakama, în apropiere de orașul Kyoto.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot