Cel mai vechi hotel din lume are peste 1300 de ani

19.05.2023
Cel mai vechi hotel din lume are peste 1300 de ani

Japonia este una dintre cele mai frumoase și mai fascinante țări din lume. Aceasta deține numeroase recorduri în diferite domenii, iar pe teritoriul ei se găsește și cel mai vechi hotel din lume. Locația este o afacere de familie și este considerată a doua cea mai veche din toate timpurile.

Unde se află cel mai vechi hotel din lume?

Cel mai vechi hotel din lume a fost înființat în anul 705, în Epoca Keiun. Hotelul, denumit Nishiyama Onsen Keiunkan, este o afacere de familie și a trecut, de-a lungul timpului, din generație în generație, ajungând în prezent la cea de-a 52-a generație de proprietari. Incredibil așa ceva!

Clădirea este amplasată în apropierea mai multor izvoare termale, între râpele Hayakawa și Yukawa. Turiști din toată lumea vin în această zonă pentru a se relaxa și a uita de problemele cotidiene. Fujiwara Mahito, unul dintre ajutoarele celui de-al 38-lea împărat al Japoniei, Tenji, a fost cel care a decis construirea acestui hotel. Era anul 705, al doilea an al Erei Keiun.

Locația a devenit rapid populară, samuraii din întreaga Japonie venind aici pentru momente de liniște și pace. Odată cu trecerea anilor, turismul a luat amploare în zonă iar hotelul a devenit o destinație de lux.

Cum arată cel mai vechi hotel din lume?

În anul 2011, clădirea a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai vechi hotel din lume. Nishiyama Onsen Keiunkan este, totodată, a doua cea mai veche afacere de familie din istorie, fiind condusă de 52 de generații de membri ai aceleiași familii.

Când a fost deschis prima dată, hotelul a acceptat plata în orez și vârfuri de săgeți pentru cazarea clienților, fiindcă banii nu apăruseră încă. Clădirea are o singură sursă de apă, iar după mai multe studii s-a observat că aceasta conține minerale precum sodiul, sulful, diverse cloruri și nitrat de calciu.

Hotelul a fost renovat de-a lungul timpului, dar s-a păstrat arhitectura originală, cu toate că a fost mărit. Toate camerele au fost dotate cu băi termale, iar clădirea a devenit o destinație de lux pentru cei care simt nevoia de relaxare într-un mediu natural, departe de zbuciumul societății.

Izvoarele termale din zonă au apă caldă la o temperatură de 52 de grade Celsius și sunt administrate de familia care conduce și hotelul. Clădirea oferă toate facilitățile unei construcții moderne, fiind apreciată de toți cei care îi trec pragul. Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munţii Hayakama, în apropiere de orașul Kyoto.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este pluralul la căpșună? Cum se spune corect, căpșuni sau căpșune?
Care este pluralul la căpșună? Cum se spune corect, căpșuni sau căpșune?
Fructul roșu cu gust dulceag este unul dintre preferatele românilor și nu numai. În fiecare an, începutul verii este îndulcit de venirea în grădini și piețe a căpșunilor. Fie că sunt... citește tot
De ce italienii nu rup pastele, în două, atunci când le gătesc?
De ce italienii nu rup pastele, în două, atunci când le gătesc?
Italia este renumită în toată lumea pentru gastronomie sa delicioasă. Pizza și pastele sunt considerate două preparate tradiționale italienești, având în spate o istorie bogată. Acestea... citește tot
Ce sunt Rusaliile?
Ce sunt Rusaliile?
Ritualurile creștine sunt sărbătorite cu sfințenie de către credincioșii din țara noastră. Astfel că după Nașterea, Moartea, Învierea și Înălțarea lui Iisus Hristos, mai este o zi... citește tot