Cel mai vechi hotel din lume are peste 1300 de ani

19.05.2023
Cel mai vechi hotel din lume are peste 1300 de ani

Japonia este una dintre cele mai frumoase și mai fascinante țări din lume. Aceasta deține numeroase recorduri în diferite domenii, iar pe teritoriul ei se găsește și cel mai vechi hotel din lume. Locația este o afacere de familie și este considerată a doua cea mai veche din toate timpurile.

Unde se află cel mai vechi hotel din lume?

Cel mai vechi hotel din lume a fost înființat în anul 705, în Epoca Keiun. Hotelul, denumit Nishiyama Onsen Keiunkan, este o afacere de familie și a trecut, de-a lungul timpului, din generație în generație, ajungând în prezent la cea de-a 52-a generație de proprietari. Incredibil așa ceva!

Clădirea este amplasată în apropierea mai multor izvoare termale, între râpele Hayakawa și Yukawa. Turiști din toată lumea vin în această zonă pentru a se relaxa și a uita de problemele cotidiene. Fujiwara Mahito, unul dintre ajutoarele celui de-al 38-lea împărat al Japoniei, Tenji, a fost cel care a decis construirea acestui hotel. Era anul 705, al doilea an al Erei Keiun.

Locația a devenit rapid populară, samuraii din întreaga Japonie venind aici pentru momente de liniște și pace. Odată cu trecerea anilor, turismul a luat amploare în zonă iar hotelul a devenit o destinație de lux.

Cum arată cel mai vechi hotel din lume?

În anul 2011, clădirea a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai vechi hotel din lume. Nishiyama Onsen Keiunkan este, totodată, a doua cea mai veche afacere de familie din istorie, fiind condusă de 52 de generații de membri ai aceleiași familii.

Când a fost deschis prima dată, hotelul a acceptat plata în orez și vârfuri de săgeți pentru cazarea clienților, fiindcă banii nu apăruseră încă. Clădirea are o singură sursă de apă, iar după mai multe studii s-a observat că aceasta conține minerale precum sodiul, sulful, diverse cloruri și nitrat de calciu.

Hotelul a fost renovat de-a lungul timpului, dar s-a păstrat arhitectura originală, cu toate că a fost mărit. Toate camerele au fost dotate cu băi termale, iar clădirea a devenit o destinație de lux pentru cei care simt nevoia de relaxare într-un mediu natural, departe de zbuciumul societății.

Izvoarele termale din zonă au apă caldă la o temperatură de 52 de grade Celsius și sunt administrate de familia care conduce și hotelul. Clădirea oferă toate facilitățile unei construcții moderne, fiind apreciată de toți cei care îi trec pragul. Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munţii Hayakama, în apropiere de orașul Kyoto.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot