Care este diferența dintre hotel și motel?

19.02.2024
Care este diferența dintre hotel și motel?

Fie că sunteți un călător de weekend sau pasionat de vacanțe mai lungi, a avea un loc unde să dormiți este, de multe ori, o necesitate. Fie că ne referim despre hoteluri, hosteluri, moteluri, pensiuni sau airbnb-uri, nu trebuie să dai greș când este vorba despre cazare. Totuși, care este diferența dintre hotel și motel?

Ce este un hotel și ce este, de fapt, un motel?

Un hotel este o unitate care oferă persoanelor fizice cazare plătită pe termen scurt, precum și numeroase facilități pentru oaspeți, cum ar fi spa-uri, piscine și restaurante. Aceste facilități ar trebui să crească satisfacția clienților.

Numele „hotel” a apărut pentru prima dată în dicționarul Merriam-Webster în anul 1765 și este derivat din franceză. Un motel, pe de altă parte, este o unitate care oferă unele, dar nu toate, aceleași servicii pe care le oferă un hotel, inclusiv cazare pe termen scurt și pe termen lung. Au fost create inițial ca un tip de han pentru șoferii care aveau nevoie de o cazare ieftină și ușor accesibilă peste noapte. Numele „motel” a apărut pentru prima dată în dicționarul Merriam-Webster în 1925, ca un fenomen din Statele Unite ale Americii.

Unde sunt locațiile hotelurilor și motelurilor?

Un hotel este adesea situat într-un oraș, adesea în apropierea afacerilor, aeroporturilor, zonelor centrale ale orașului, atracțiilor, zonelor de vacanță sau locurilor de divertisment. Un motel va fi găsit de cele mai multe ori pe autostrăzi, în apropierea orașelor, sau uneori în zonele rurale sau în locuri mai izolate.

În ceea ce privește aspectul, hotelurile au de cele mai multe ori mai multe etaje și chiar lifturi. De cealaltă parte, un motel are intrări exterioare în camere și va avea, de cele mai multe ori, un singur etaj sau maxim două.

Deși ambele unități vor avea tipuri similare de angajați, un hotel va avea probabil recepționare, menajere, portar, etc. în timp ce la un motel recepționarul va fi și menajeră. Într-un motel, este foarte probabil ca o singură persoană sa îndeplinească mai multe joburi.

Motelul, mai ieftin ca hotelul

În ceea ce privește costurile, motelurile sunt în general considerate a fi mult mai ieftine, deoarece au mai puține facilități. Sunt puțini cei care aleg să stea mai multe zile într-un motel. Cazarea la hotel costă de obicei mai mult, deoarece oferă mai multe facilități și aceste imobile sunt în general mai luxoase decât motelurile.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot