Care este diferența dintre hotel și motel?

19.02.2024
Care este diferența dintre hotel și motel?

Fie că sunteți un călător de weekend sau pasionat de vacanțe mai lungi, a avea un loc unde să dormiți este, de multe ori, o necesitate. Fie că ne referim despre hoteluri, hosteluri, moteluri, pensiuni sau airbnb-uri, nu trebuie să dai greș când este vorba despre cazare. Totuși, care este diferența dintre hotel și motel?

Ce este un hotel și ce este, de fapt, un motel?

Un hotel este o unitate care oferă persoanelor fizice cazare plătită pe termen scurt, precum și numeroase facilități pentru oaspeți, cum ar fi spa-uri, piscine și restaurante. Aceste facilități ar trebui să crească satisfacția clienților.

Numele „hotel” a apărut pentru prima dată în dicționarul Merriam-Webster în anul 1765 și este derivat din franceză. Un motel, pe de altă parte, este o unitate care oferă unele, dar nu toate, aceleași servicii pe care le oferă un hotel, inclusiv cazare pe termen scurt și pe termen lung. Au fost create inițial ca un tip de han pentru șoferii care aveau nevoie de o cazare ieftină și ușor accesibilă peste noapte. Numele „motel” a apărut pentru prima dată în dicționarul Merriam-Webster în 1925, ca un fenomen din Statele Unite ale Americii.

Unde sunt locațiile hotelurilor și motelurilor?

Un hotel este adesea situat într-un oraș, adesea în apropierea afacerilor, aeroporturilor, zonelor centrale ale orașului, atracțiilor, zonelor de vacanță sau locurilor de divertisment. Un motel va fi găsit de cele mai multe ori pe autostrăzi, în apropierea orașelor, sau uneori în zonele rurale sau în locuri mai izolate.

În ceea ce privește aspectul, hotelurile au de cele mai multe ori mai multe etaje și chiar lifturi. De cealaltă parte, un motel are intrări exterioare în camere și va avea, de cele mai multe ori, un singur etaj sau maxim două.

Deși ambele unități vor avea tipuri similare de angajați, un hotel va avea probabil recepționare, menajere, portar, etc. în timp ce la un motel recepționarul va fi și menajeră. Într-un motel, este foarte probabil ca o singură persoană sa îndeplinească mai multe joburi.

Motelul, mai ieftin ca hotelul

În ceea ce privește costurile, motelurile sunt în general considerate a fi mult mai ieftine, deoarece au mai puține facilități. Sunt puțini cei care aleg să stea mai multe zile într-un motel. Cazarea la hotel costă de obicei mai mult, deoarece oferă mai multe facilități și aceste imobile sunt în general mai luxoase decât motelurile.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot