Care este diferența dintre hotel și hostel?

06.06.2023
Care este diferența dintre hotel și hostel?

Perioada verii a venit. Acest lucru înseamnă că din ce în ce mai mulți dintre colegii de birou sau prieteni vor pleca în concedii. Fie că vor merge la mare, la munte sau într-un city-break de poveste, cazarea este un punct important. Pe site-urile de specialitate vedem foarte multe oferte între diferite tipuri de cazare. Care este diferența dintre hotel și hostel pentru a nu avea surprize la destinație?

Cum putem face diferența între hotel și hostel?

hotel

Denumirea poate păcăli persoanele care nu sunt atente la detalii. Diferența semantică dintre cele două este de doar o literă, iar oamenii ar trebui să fie atenți atunci când se decid să facă o rezervare.

Pentru a nu avea surprize la destinație, este bine de știut cele mai importante diferențe dintre cele două tipuri de cazare. Fie că ne place să călătorim în grup sau în cuplu, cazarea este locul care ne poate schimba percepția despre regiunea în care ne aflăm.

Astfel că, principala diferență dintre hotel și hostel este că la primul se rezervă întreaga cameră, iar la cel de-al doilea se rezervă doar patul de dormit. Concret, la hostel camerele sunt comune, cu paturi supraetajate, unde de cele mai multe ori sunt adunate mai multe persoane necunoscute.

Băile din această facilitate sunt și ele la comun, iar bucătăria la fel. Avantajul hostelurilor stă în preț. Pentru că există mai multe paturi în cameră, prețul este mult mai mic decât în cazul hotelurilor. La acesta se rezervă o cameră pentru cuplu în care baia este privată. Și aici există posibilitatea unei bucătării private sau bucătării comune, de genul bed&breakfast, unde gazda pregătește micul dejun.

Ce este motelul?

hotel

Pe lângă cele două tipuri de cazare, mai există și o a treia opțiune care nu este atât de populară printre români. Văzută de multe ori în filmele de la Hollywood, motelurile sunt și ele o alegere bună pentru o ședere scurtă.

Motelul este o unitate hotelieră care este situată în afara localităților principale. În esență, este un tip de hotel, care costă într-o singură clădire, cu maximum un etaj, în care camerele închiriate sunt înșiruite. La fel ca în cazul hotelurilor, acestea au băi private în cameră.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot