Care este diferența dintre hotel și hostel?

06.06.2023
Care este diferența dintre hotel și hostel?

Perioada verii a venit. Acest lucru înseamnă că din ce în ce mai mulți dintre colegii de birou sau prieteni vor pleca în concedii. Fie că vor merge la mare, la munte sau într-un city-break de poveste, cazarea este un punct important. Pe site-urile de specialitate vedem foarte multe oferte între diferite tipuri de cazare. Care este diferența dintre hotel și hostel pentru a nu avea surprize la destinație?

Cum putem face diferența între hotel și hostel?

hotel

Denumirea poate păcăli persoanele care nu sunt atente la detalii. Diferența semantică dintre cele două este de doar o literă, iar oamenii ar trebui să fie atenți atunci când se decid să facă o rezervare.

Pentru a nu avea surprize la destinație, este bine de știut cele mai importante diferențe dintre cele două tipuri de cazare. Fie că ne place să călătorim în grup sau în cuplu, cazarea este locul care ne poate schimba percepția despre regiunea în care ne aflăm.

Astfel că, principala diferență dintre hotel și hostel este că la primul se rezervă întreaga cameră, iar la cel de-al doilea se rezervă doar patul de dormit. Concret, la hostel camerele sunt comune, cu paturi supraetajate, unde de cele mai multe ori sunt adunate mai multe persoane necunoscute.

Băile din această facilitate sunt și ele la comun, iar bucătăria la fel. Avantajul hostelurilor stă în preț. Pentru că există mai multe paturi în cameră, prețul este mult mai mic decât în cazul hotelurilor. La acesta se rezervă o cameră pentru cuplu în care baia este privată. Și aici există posibilitatea unei bucătării private sau bucătării comune, de genul bed&breakfast, unde gazda pregătește micul dejun.

Ce este motelul?

hotel

Pe lângă cele două tipuri de cazare, mai există și o a treia opțiune care nu este atât de populară printre români. Văzută de multe ori în filmele de la Hollywood, motelurile sunt și ele o alegere bună pentru o ședere scurtă.

Motelul este o unitate hotelieră care este situată în afara localităților principale. În esență, este un tip de hotel, care costă într-o singură clădire, cu maximum un etaj, în care camerele închiriate sunt înșiruite. La fel ca în cazul hotelurilor, acestea au băi private în cameră.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot