Cum va arăta primul hotel din lume sub formă de Lună?

26.10.2022
Cum va arăta primul hotel din lume sub formă de Lună?

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Această metropolă reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice de pe planetă, aici găsindu-se, de exemplu, hotelul Burj Al Arab, singurul hotel cotat cu 7 stele din lume.

Această regiune s-a dezvoltat incredibil în ultimii zeci de ani, iar în prezent are în dezvoltare încă un proiect gigant: un hotel imens sub formă de Lună. Lucrurile par de domeniul science-fictionului, însă în Dubai totul este posibil când vine vorba despre construcții futuriste.

Primul hotel sub formă de Lună

Moon World Resorts este compania care vrea să ducă la bun sfârșit acest proiect. Echipa dorește să construiască mai multe astfel de construcții în lume, iar fiecare să aibă o înălțime maximă de 224 de metri și o circumferință maximă de 622 de metri. La exterior, sfera va arăta precum satelitul natural al Pământului. Fondatorul companiei care va crea hotelurile, Michael R. Henderson, a mărturisit că a venit cu această idee fiindcă toată lumea cunoaște Luna.

Șapte miliarde și jumătate de oameni o cunosc, toată lumea o iubește. Vă vom oferi posibilitatea, în timpul vieții dumneavoastră, de a merge pe ceea ce veți crede că este suprafața lunară, a declarat Michael R. Henderson, potrivit cnn.com.

Hotelurile vor fi adevărate stațiuni de lux, beneficiind de toate facilitățile, însă toate având o tematică lunară. Așadar, în interior spațiul va fi construit precum cele de pe navele spațiale din filme. Totodată, o anumită zonă va oferi clienților posibilitatea să experimenteze cum este să mergi pe Lună. Această aventură îi va costa pe oaspeții hotelului aproximativ 500 de dolari. O idee cu totul specială și greu de realizat, fiindcă va trebui să creeze gravitația de pe suprafața Lunii.

Obiectivul campaniei este de a realiza patru astfel de hoteluri în întreaga lume: unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia. Primul resort Moon va fi realizat în Dubai. Costul hotelului va ajunge la 5 miliarde de dolari și va fi gata în anul 2027.

Încă o dată Dubaiul este primul oraș din lume unde extravaganța și luxul au ajuns la un alt nivel. O lume fascinantă unde viața parcă are alt ritm. Și dintr-o dată, luna pare mult mai aproape….

Foto: cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot