Cum va arăta primul hotel din lume sub formă de Lună?

26.10.2022
Cum va arăta primul hotel din lume sub formă de Lună?

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Această metropolă reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice de pe planetă, aici găsindu-se, de exemplu, hotelul Burj Al Arab, singurul hotel cotat cu 7 stele din lume.

Această regiune s-a dezvoltat incredibil în ultimii zeci de ani, iar în prezent are în dezvoltare încă un proiect gigant: un hotel imens sub formă de Lună. Lucrurile par de domeniul science-fictionului, însă în Dubai totul este posibil când vine vorba despre construcții futuriste.

Primul hotel sub formă de Lună

Moon World Resorts este compania care vrea să ducă la bun sfârșit acest proiect. Echipa dorește să construiască mai multe astfel de construcții în lume, iar fiecare să aibă o înălțime maximă de 224 de metri și o circumferință maximă de 622 de metri. La exterior, sfera va arăta precum satelitul natural al Pământului. Fondatorul companiei care va crea hotelurile, Michael R. Henderson, a mărturisit că a venit cu această idee fiindcă toată lumea cunoaște Luna.

Șapte miliarde și jumătate de oameni o cunosc, toată lumea o iubește. Vă vom oferi posibilitatea, în timpul vieții dumneavoastră, de a merge pe ceea ce veți crede că este suprafața lunară, a declarat Michael R. Henderson, potrivit cnn.com.

Hotelurile vor fi adevărate stațiuni de lux, beneficiind de toate facilitățile, însă toate având o tematică lunară. Așadar, în interior spațiul va fi construit precum cele de pe navele spațiale din filme. Totodată, o anumită zonă va oferi clienților posibilitatea să experimenteze cum este să mergi pe Lună. Această aventură îi va costa pe oaspeții hotelului aproximativ 500 de dolari. O idee cu totul specială și greu de realizat, fiindcă va trebui să creeze gravitația de pe suprafața Lunii.

Obiectivul campaniei este de a realiza patru astfel de hoteluri în întreaga lume: unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia. Primul resort Moon va fi realizat în Dubai. Costul hotelului va ajunge la 5 miliarde de dolari și va fi gata în anul 2027.

Încă o dată Dubaiul este primul oraș din lume unde extravaganța și luxul au ajuns la un alt nivel. O lume fascinantă unde viața parcă are alt ritm. Și dintr-o dată, luna pare mult mai aproape….

Foto: cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot