Ce este drag queen?

05.10.2022
Ce este drag queen?

Divertismentul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe schimbări. De la spectacolele mute, jocul din circ sau stand-up comedy, avem în prezent un nou timp de spectacol. Adesea privit cu înverșunare și curiozitate, acesta a început să fie din ce în ce mai popular și în România. Ce este drag queen și de cine poate fi interpretat?

Ce este drag queen?

drag queen

Un „drag queen” este o persoană care se folosește de machiaj și haine pentru a imita de cele mai multe ori anumite roluri de gen feminin. În cultura populară, aceștia sunt asociați cu bărbații homosexuali sau cultura gay. Cei care participă la spectacolele organizate au dorința de auto exprimare și de cele mai multe ori recurg la cântat sau dans.

Termenul provine din argoul teatral britanic al secolului al XIX-lea pentru a descrie hainele femeilor purtate de bărbați. Cultura drag nu este un lucru nou, cel puțin nu pentru Occident. Deoarece în trecut femeilor li se interzicea să joace în teatre, bărbații erau nevoiți să preia și rolurile feminine. La începutul secolului al XX-lea, persoanele care performează drag au fost incluse în comunitatea LGBTQ+, având spectacole de noapte în orașe precum Los Angeles, San Francisco sau New York.

În prezent, cei mai mulți artiști sunt bărbați care joacă un rol menit să stârnească amuzament. Ca parte a spectacolelor, travestiții întruchipează o personalitate separată de cea pe care o au zilnic.

Concepții greșite ale societății

Una dintre cele mai mari concepții despre această comunitate este că doar bărbații pot face acest lucru. În definiție, orice persoană care se simte marginalizată sau neînțeleasă de cei apropiați poate deveni un drag queen.
Pe lângă Drag Queen, există și Drag King. Cei din urmă se costumează în haine masculine exagerate. Cei mai mulți drag kings sunt de sex feminin.

Odată cu emanciparea societății românești, această comunitate a început să prindă amploare și în plaiurile mioritice. Cele mai atrăgătoare orașe pentru performeri reprezintă București sau Cluj, unde oamenii tind să fie mai deschiși cu noutățile.

„Un bărbat se îmbracă în femeie, într-un personaj ales de el sau într-o divă consacrată, ca Madonna, și face spectacol, de obicei în cluburile gay.” – explică Alexander White, unul dintre cei mai cunoscuți entertaineri Drag Queen din România.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot