Ce este ChatGPT? Cum funcționează ChatGPT?

31.01.2023
Ce este ChatGPT? Cum funcționează ChatGPT?

Tehnologia schimbă omenirea, spune o sintagmă simplistă. Și are dreptate! Lumea trăiește o perioadă în istorie unde tehnologia avansează de la o zi la alta și aduce noi îmbunătăți vieții umane. Ultima descoperire a fost lansată recent și a uimit prin acuratețea și simplitatea ei. Este vorba de ChatGPT.

Ce este ChatGPT?

Corporația OpenAI LP, cu sediul în San Francisco, a înființat laboratorul OpenAI cu scopul de a cerceta și dezvolta inteligența artificială. În data de 30 noiembrie 2022, munca a dat rezultate și a fost lansat ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer).

ChatGPT este un software conceput pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului. După numai o săptămână de la lansare, chatbotul fusese folosit de peste un milion de persoane.

OpenAI lucrează împreună cu Microsoft la dezvoltarea de noi tehnologii, iar chatbotul a impresionat pe toată lumea, până acum.

Cum funcționează ChatGPT?

ChatGPT este un soft, care folosește inteligența artificială pentru a conversa cu utilizatorul. Aplicația a impresionat prin acuratețea răspunsurilor și versatilitatea lor. Totodată, chatbotul poate genera text lizibil la cerere, precum și imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Compania a mai lansat, în 2020, GPT-3, care era cu bani, însă nu s-a bucurat de succesul ChatGPT-ului. În prezent, corporația a fost evaluată la peste 29 de miliarde de dolari.

Noul chatbot este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet. Acesta este ușor de folosit și funcționează ca un dialog scris între sistemul de inteligență artificială și utilizatorul care adresează întrebări.

Cei mai mulți oameni îl folosesc pentru a scrie texte, poezii sau melodii, încercând astfel să scape mai ușor de sarcinile lor de zi cu zi. Trebuie precizat că, chatbotul se dezvoltă singur prin propriile interacțiuni cu utilizatorul și sunt mari șanse ca la un moment dat să fie cea mai inteligentă creație, artificială sau nu.

ChatGPT poate fi testat AICI!

Foto: mobilehub.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot