Ce este ChatGPT? Cum funcționează ChatGPT?

31.01.2023
Ce este ChatGPT? Cum funcționează ChatGPT?

Tehnologia schimbă omenirea, spune o sintagmă simplistă. Și are dreptate! Lumea trăiește o perioadă în istorie unde tehnologia avansează de la o zi la alta și aduce noi îmbunătăți vieții umane. Ultima descoperire a fost lansată recent și a uimit prin acuratețea și simplitatea ei. Este vorba de ChatGPT.

Ce este ChatGPT?

Corporația OpenAI LP, cu sediul în San Francisco, a înființat laboratorul OpenAI cu scopul de a cerceta și dezvolta inteligența artificială. În data de 30 noiembrie 2022, munca a dat rezultate și a fost lansat ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer).

ChatGPT este un software conceput pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului. După numai o săptămână de la lansare, chatbotul fusese folosit de peste un milion de persoane.

OpenAI lucrează împreună cu Microsoft la dezvoltarea de noi tehnologii, iar chatbotul a impresionat pe toată lumea, până acum.

Cum funcționează ChatGPT?

ChatGPT este un soft, care folosește inteligența artificială pentru a conversa cu utilizatorul. Aplicația a impresionat prin acuratețea răspunsurilor și versatilitatea lor. Totodată, chatbotul poate genera text lizibil la cerere, precum și imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Compania a mai lansat, în 2020, GPT-3, care era cu bani, însă nu s-a bucurat de succesul ChatGPT-ului. În prezent, corporația a fost evaluată la peste 29 de miliarde de dolari.

Noul chatbot este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet. Acesta este ușor de folosit și funcționează ca un dialog scris între sistemul de inteligență artificială și utilizatorul care adresează întrebări.

Cei mai mulți oameni îl folosesc pentru a scrie texte, poezii sau melodii, încercând astfel să scape mai ușor de sarcinile lor de zi cu zi. Trebuie precizat că, chatbotul se dezvoltă singur prin propriile interacțiuni cu utilizatorul și sunt mari șanse ca la un moment dat să fie cea mai inteligentă creație, artificială sau nu.

ChatGPT poate fi testat AICI!

Foto: mobilehub.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot