Ce este apa alcalină?

08.11.2022
Ce este apa alcalină?

Apa reprezintă elementul esențial pentru susținerea vieții. Fără aceasta omul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva zile. Potrivit doctorilor, o persoană poate rezista maxim 3 zile fără a bea nicio picătură de apă, însă au fost cazuri în istorie când un om a rezistat între 8 și 10 zile.

Calitatea apei este esențială pentru sănătatea organismului, iar în ultimul timp se vorbește tot mai mult de apa alcalină, care ar fi mult superioară calitativ celei obișnuite. În cazul acestui lichid, cantitatea este foarte importantă, iar o persoană ar trebui să bea minim doi litri de apă pe zi.

Care este diferența dintre apa normală și apa alcalină?

Apă alcalină este apa care are nivelul pH-ului peste 7, în timp ce apa obișnuită are pH-ul mult mai mic. Potrivit medicilor, sub 7 discutăm de aciditate, iar peste 7 de mediu bazic sau alcalin. Trebuie precizat că pe lângă nivelul crescut al pH-ului, apele alcaline conțin și alte elemente benefice pentru organismul uman, cum ar fi: calciu, siliciu, magneziu.

Apa alcalină are capacitatea de a alcaliniza, sprijinind astfel funcționarea corectă a organismului, putând fi implicată într-o serie de procese: eliminarea reziduurilor, buna funcționare a sistemului digestiv, neutralizare, asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzător de hidratare, a precizat Elena Nemtuc, nutriționist de meserie, pentru ziare.com.

Cum să prepari apă alcalină acasă?

În magazine există o varietate de ape cu un pH ridicat, alcaline. Prețul diferă de la un brand la altul, însă pentru a nu cheltui bani mulți pe apa alcalină poți alege să o prepari acasă. Rețeta este una simplă și oricine o poate realiza.

Așadar, într-un vas mai mare se pun 2 litri de apă obișnuită, după care se adaugă în ea o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie și o jumătate de linguriță de sare neiodată. După aceea cu o bandă specială, achiziționată de la farmacie, se măsoară nivelul pH-ului.

În cazul în care nu este atins nivelul de pH dorit atunci se poate mări cantitatea de bicarbonat de sodiu. În mod normal, la compoziția de mai sus se va obține o apă alcalină cu un pH de 8,5.

Dintre toate metodele de obținere, apa alcalină ionizată natural prin filtrele cu magneziu (Mg) de mare puritate (99,9%) reprezintă soluția optimă pentru că produce, simultan, trei efecte pozitive: alcalinizează puternic apa (pH constant peste 9), ionizează corect apa luptând eficient împotriva radicalilor liberi (ORP -300) și  introduce în corp magneziu pur care joacă un rol esențial în buna funcționare a creierului și a sistemului cardiovascular, a adăugat Elena Nemtuc, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot