Ce este apa alcalină?

08.11.2022
Ce este apa alcalină?

Apa reprezintă elementul esențial pentru susținerea vieții. Fără aceasta omul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva zile. Potrivit doctorilor, o persoană poate rezista maxim 3 zile fără a bea nicio picătură de apă, însă au fost cazuri în istorie când un om a rezistat între 8 și 10 zile.

Calitatea apei este esențială pentru sănătatea organismului, iar în ultimul timp se vorbește tot mai mult de apa alcalină, care ar fi mult superioară calitativ celei obișnuite. În cazul acestui lichid, cantitatea este foarte importantă, iar o persoană ar trebui să bea minim doi litri de apă pe zi.

Care este diferența dintre apa normală și apa alcalină?

Apă alcalină este apa care are nivelul pH-ului peste 7, în timp ce apa obișnuită are pH-ul mult mai mic. Potrivit medicilor, sub 7 discutăm de aciditate, iar peste 7 de mediu bazic sau alcalin. Trebuie precizat că pe lângă nivelul crescut al pH-ului, apele alcaline conțin și alte elemente benefice pentru organismul uman, cum ar fi: calciu, siliciu, magneziu.

Apa alcalină are capacitatea de a alcaliniza, sprijinind astfel funcționarea corectă a organismului, putând fi implicată într-o serie de procese: eliminarea reziduurilor, buna funcționare a sistemului digestiv, neutralizare, asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzător de hidratare, a precizat Elena Nemtuc, nutriționist de meserie, pentru ziare.com.

Cum să prepari apă alcalină acasă?

În magazine există o varietate de ape cu un pH ridicat, alcaline. Prețul diferă de la un brand la altul, însă pentru a nu cheltui bani mulți pe apa alcalină poți alege să o prepari acasă. Rețeta este una simplă și oricine o poate realiza.

Așadar, într-un vas mai mare se pun 2 litri de apă obișnuită, după care se adaugă în ea o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie și o jumătate de linguriță de sare neiodată. După aceea cu o bandă specială, achiziționată de la farmacie, se măsoară nivelul pH-ului.

În cazul în care nu este atins nivelul de pH dorit atunci se poate mări cantitatea de bicarbonat de sodiu. În mod normal, la compoziția de mai sus se va obține o apă alcalină cu un pH de 8,5.

Dintre toate metodele de obținere, apa alcalină ionizată natural prin filtrele cu magneziu (Mg) de mare puritate (99,9%) reprezintă soluția optimă pentru că produce, simultan, trei efecte pozitive: alcalinizează puternic apa (pH constant peste 9), ionizează corect apa luptând eficient împotriva radicalilor liberi (ORP -300) și  introduce în corp magneziu pur care joacă un rol esențial în buna funcționare a creierului și a sistemului cardiovascular, a adăugat Elena Nemtuc, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising