Câte stele Euro NCAP au modelele Dacia?

17.12.2021
Câte stele Euro NCAP au modelele Dacia?

Sectorul auto este unul dintre cele mai dezvoltate domenii economice din lume. Pe șosele, circulă tot felul de modele de mașini, unele mai vechi, altele mai noi, însă toate au anumite sisteme de securitate, care să protejeze pasagerii în cazul unui accident. Din anul 1997, aceste măsuri de siguranță sunt testate de către o organizație europeană numită European New Car Assessment Programme (Euro NCAP).

Ce este Euro NCAP?

European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) este o organizație care a fost înființată în anul 1997 și este sprijinită de multe guverne europene, fiindcă se ocupă cu testarea siguranței oferită de automobilele noi. De atunci și până acum au fost testate mii de mașini.

Euro NCAP este un sistem voluntar de evaluare a siguranței vehiculelor creat de Administrația Suedeză a Drumurilor, Fédération Internationale de l’Automobile și International Consumer Research & Testing, susținut de 14 membri, organizații de autovehicule și consumatori din mai multe țări ale UE. În 1998, operațiunile s-au mutat de la Londra la Bruxelles.

Programul de testare a fost modelat după unul vechi, introdus în 1979 de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA. Totodată, mai găsim în lume programe similare de testare a siguranței mașinii precum în Australia și Noua Zeelandă, numit ANCAP, în America Latină există Latin NCAP și în China se găsește C-NCAP.

Câte stele Euro NCAP au modelele Dacia?

Dacia este unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din lume. Modelele sale sunt apreciate pentru fiabilitate, design, dar și prețul mic. În ceea ce privește partea de siguranță, testele au arătat un mic deficit. Cu toate acestea, se lucrează pentru îmbunătățirea viitoarelor modele în această secțiune.

Iată câte stele Euro NCAP au modelele Dacia de pe piață:

Când a fost înființată fabrica Dacia?

Dacia este cel mai mare producător Român de automobile. Din anul 1999, compania de la Mioveni funcționează sub egida Renault. Dacia a luat naștere în 1966 la Colibași (astăzi Mioveni), județul Argeș, după un acord între autoritățile române de la acea vreme și producătorul francez de automobile, Renault. Se dorea astfel asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcția Uzinei de Autoturisme Mioveni s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot