Câte puncte de frontieră are România?

11.11.2021
Câte puncte de frontieră are România?

România este un stat suveran și indivizibil. Suprafața țării este delimitată clar de granițe, iar marginile acesteia sunt păzite de Poliția de Frontieră. Potrivit datelor oficiale, granița României măsoară aproximativ 3.150 de km și are nu mai puțin de 31 de puncte de trecere de frontieră.

Care sunt punctele de frontieră în România?

1. Punctul de trecere a frontierei Siret are ca și corespondent pe teritoriul ucrainean Punctul Porubne. Punctul de trecere este unul de trafic rutier și respectă toate normele internaționale.

2. Punctul de trecere a frontierei Rădăuți – Prut are ca și corespondent pe teritoriul moldovean Punctul Lipcani. Granița este una cu specific rutier și asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Moldova.

3. Punctul de trecere a frontierei Stînca are ca și corespondent pe teritoriul moldovean Punctul Costești. Punctul de frontieră este tot unul de trafic rutier.

4. Punctul de trecere a frontierei Sculeni are ca și corespondent pe teritoriul moldovean Punctul Sculeni. Granița este una cu specific rutier și asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Moldova.

5. Punctul de trecere a frontierei Albița are ca și corespondent pe teritoriul moldovean Punctul Leușeni. Trecerea are loc tot în regim de trafic rutier.

6. Punctul de trecere a frontierei Oancea are ca și corespondent pe teritoriul moldovean Punctul Cahul. Granița este una cu specific rutier și asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul mărfurilor peste frontiera cu Moldova.

7. Punctul de trecere a frontierei Galați – Rutier are ca și corespondent pe teritoriul moldovean Punctul Giurgiulești.

8. Punctul de trecere a frontierei Constanța Sud – Agigea. Punctul de trecere asigură traficul internațional cu specific rutier (feribot), portuar, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor.

9. Punctul de trecere a frontierei Vama Veche are ca și corespondent pe teritoriul bulgar Punctul Durankulak. Granița este una cu specific rutier și asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Bulgaria.

10. Punctul de trecere a frontierei Negru Vodă – Rutier are ca și corespondent pe teritoriul bulgar Punctul Kardam. Trecerea este una cu specific rutier și asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Bulgaria.

11. Punctul de trecere a frontierei Ostrov are ca și corespondent pe teritoriul bulgar Punctul Silistra. Acesta funcționează în același regim de trafic rutier.

12. Punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Rutier are ca și corespondent pe teritoriul bulgar Punctul Ruse.

13. Punctul de trecere a frontierei Bechet are ca și corespondent pe teritoriul bulgar Punctul Orjahovo. Granița funcționează cu specific rutier (bac) și portuar, asigurand respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Bulgaria.

14. Punctul de trecere a frontierei Calafat are ca și corespondent pe teritoriul bulgar Punctul Vidin. Trecerea funcționează cu specific rutier (bac) și portuar, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Bulgaria.

15. Punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier II are ca și corespondent pe teritoriul sârb Punctul Djerdap II. Granița funcționează cu specific rutier, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Serbia.

16. Punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I are ca și corespondent pe teritoriul sârb Punctul Djerdap I.

17. Punctul de trecere a frontierei Naidăș are ca și corespondent pe teritoriul sârb Punctul Kalugerovo.

18. Punctul de trecere a frontierei Moravița are ca și corespondent pe teritoriul sârb Punctul Varsac Vatin.

19. Punctul de trecere a frontierei Jimbolia – Rutier are ca și corespondent pe teritoriul sârb Punctul Kikinda Crinja.

20. Punctul de trecere a frontierei Cenad are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Kiszombor. Granița funcționează cu specific rutier, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Ungaria.

21. Punctul de trecere a frontierei Nădlac are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Nagylak.

22. Punctul de trecere a frontierei Nădlac II are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Csanadpalota.

23. Punctul de trecere a frontierei Turnu are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Battonya.

24. Punctul de trecere a frontierei Vărșand are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Gyula.

25. Punctul de trecere a frontierei Salonta – Rutier are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Mehkerek.

26. Punctul de trecere a frontierei Borș are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Artand.

27. Punctul de trecere a frontierei Săcuieni are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Letavertes.

28. Punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai – Rutier are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Nyirabrany.

29. Punctul de trecere a frontierei Urziceni are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Vallaj.

30. Punctul de trecere a frontierei Petea are ca și corespondent pe teritoriul ungar Punctul Csengersima.

31. Punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației are ca și corespondent pe teritoriul ucrainean Punctul Solotvino. Granița funcționează cu specific rutier, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Ucraina.

Cu ce țări se învecinează România?

Suprafața României este de 238.397 de km pătrați și se învecinează cu cinci state. Țara noastră are cea mai lungă graniță cu Republica Moldova. Așadar, iată care sunt vecinii României:

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât de mare era România Mare? Era mai mare decât Regatul Unit și aproape cât Italia
Cât de mare era România Mare? Era mai mare decât Regatul Unit și aproape cât Italia
Pe data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a realizat în mod oficial unirea Transilvaniei, Banatului, Maramureșului și Crișanei cu țara mamă România. La acea dată a luat naștere România... citește tot
De unde vine expresia „a da milităria jos din pod”. Ce, milităria stă în pod?
De unde vine expresia „a da milităria jos din pod”. Ce, milităria stă în pod?
Într-o vreme în care parentingul era un termen necunoscut pentru mulți dintre părinții din România, expresia mioritică „a da milităria jos din pod” era des folosită de către adulți. De... citește tot
De plecat, au plecat ardelenii „la America” înainte de 1914. Dar de întors, câți s-au mai întors?
De plecat, au plecat ardelenii „la America” înainte de 1914. Dar de întors, câți s-au mai întors?
Între 1880-1914 a avut loc cea mai mare migrație voluntară din istorie, dinspre Europa spre Statele Unite ale Americii. Imigranții proveneau din: Italia, Imperiul Austro-Ungar, Imperiul Țarist,... citește tot