Cât timp petrec în medie bucureștenii în trafic?

31.10.2023
Cât timp petrec în medie bucureștenii în trafic?

Bucureștiul este cel mai mare oraș al țării, în care numărul de mașini se apropie cu lejeritate de numărul de cetățeni. Din păcate, structura localității nu poate susține numărul exorbitant de autovehicule. Acest lucru duce la aglomerații constante care întind la maximum nervii șoferilor. Cât timp petrec bucureștenii în trafic pe an?

Bucureștiul, rușinea orașelor în trafic

trafic

Într-un oraș în care există peste 1.5 milioane de mașini, putem doar să ne imaginăm câți nervi sunt în trafic. La orele de vârf, se pot observa cu ușurință cozile de mașini blocate pe bulevardele principale precum Barbu Văcărescu, Aviatorilor, Unirii sau Magheru. Motivul este unul simplu, oamenii aleg să meargă cu mașina personală pentru a ajunge la serviciu.

Cei mai mulți oameni locuiesc la periferia orașului, iar din comoditate, aleg să se deplaseze cu mașina în loc de transportul în comun. Acest lucru se întâmplă și din cauza unei acute probleme de infrastructură a rețelei de transport. Folosind o medie de 2 ore de stat în trafic zilnic, șoferii din capitală petrec aproximativ 9 zile pe an în aglomerație. Acest lucru ne transformă într-un oraș sufocat și chiar poluat de noxe.

Din aceste motive, capitala României ocupă un rușinos loc 3 în UE cu cel mai aglomerat trafic auto. În același timp, ocupăm locul 7 la nivel mondial, depășind orașe precum Bogota, Columbia sau Manila, Filipine. Locurile din Europa care ne depășesc sunt Dublin din Irlanda și Milano din Italia.

La polul opus, orașul cu cel mai relaxat trafic din lume este Almere, Olanda, urmat de San Diego, SUA și Den Bosch, Olanda.

Soluțiile care se întrevăd sunt următoarele: dezvoltarea rețelei de transport în comun, alegerea oamenilor de a nu mai folosi mașinile personale, mărirea marilor bulevarde și semaforizarea inteligentă. Pentru acestea, este nevoie de o implicare atât a autorităților, cât și a oamenilor de rând.

Câte bulevarde există în București?

Bucureștiul are o suprafață totală de 239 kilometri pătrați. În acest perimetru există case, blocuri, parcări, parcuri, mall-uri, clădiri de birouri, monumente, stadioane, dar și un număr exorbitant de mașini.

Pentru cele din urmă este nevoie de străzi speciale, cât mai mari și dezvoltate pentru a nu exista ambuteiaje. Astfel că, în capitala României există peste 5.000 de artere, dintre care:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot