Cât de eficiente sunt tratamentele anti fumat?

03.05.2023
Cât de eficiente sunt tratamentele anti fumat?

Fumatul este unul dintre cele mai comune vicii pe care oamenii le au. În România, se estimează că peste 30% dintre adulți fumează, creând o problemă de sănătate și mediu. De-a lungul timpului, medicina a încercat să apară cu diverse remedii anti-fumat, multe dintre ele neavând succes printre consumatori. Care sunt cele mai eficiente metode pentru a te lăsa de fumat?

Cum te poți lăsa de fumat?

fumat

Istoria fumatului se întinde până în preajma anilor 5.000 î. Hr. Originile tutunului sunt Munții Anzi din Peru și Ecuador. De-a lungul timpului, plăcerea fumatului a cuprins întreaga Planetă, unele țări făcând o imagine de țară din țigări. În Europa, țara care consumă cele mai multe țigări este Serbia. Se estimează că peste 40% din populația activă fumează tutun.

Viciul țigărilor este unul care le face viața grea atât consumatorilor, cât și specialiștilor din sănătate. Deși este greu să oprești un consumator din a mai fuma, există totuși câteva metode care în timp și-au dovedit eficiența:

Din păcate (sau din fericire), cea mai sigură metodă anti fumat trebuie să fie reprezentată de psihicul uman. Fie că sunt prescrise medicamente sau se cumpără plasturi, creierul trebuie să fie cel care împinge dorința de a respinge țigările. Muzica, plimbările sau alte activități pot distrage intenția de la a fuma. Stresul este principalul motiv pentru care oamenii se apucă de fumat.

Ce boli sunt asociate cu țigările?

Fumul de țigară este foarte nociv pentru sănătatea personală, dar și a celor pasivi. Rata mortalității pentru fumători este de 3 ori mai mare decât a celor care nu au fumat niciodată. Principalele complicații medicale pe care țigările le pot cauza sunt:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot