Stresul. Trucuri prin care să nu te mai stresezi?

15.04.2022
Stresul. Trucuri prin care să nu te mai stresezi?

Stresul este reacția corpului uman la provocări și solicitări. Acesta poate avea efecte negative asupra organismului uman, însă există modalități sănătoase de a-i face față. Odihna este importantă în gestionarea stresului.

Toată lumea se confruntă cu stresul, care poate fi declanșat de o serie de evenimente, de la mici bătăi de cap zilnic la schimbări majore precum un divorț sau pierderea locului de muncă. Răspunsul la stres include componente fizice, cum ar fi frecvența cardiacă și tensiunea arterială crescute, gânduri și convingeri personale despre evenimentul stresant și emoții, inclusiv frica și furia.

Deși adesea considerăm că este negativ, stresul poate veni și din schimbări pozitive din viața ta, cum ar fi obținerea unei promovări la locul de muncă sau a avea un copil.

Stresul. Cum să-i faci față într-o manieră sănătoasă?

Stresul are un scop important. El ne permite să răspundem rapid la amenințări și să evităm pericolul. Cu toate acestea, expunerea prelungită la stres poate duce la dificultăți de sănătate mintală (de exemplu, anxietate și depresie) sau la creșterea problemelor de sănătate fizică.

O mare parte de cercetări sugerează că nivelul crescut de stres interferează cu capacitatea noastră de a face față bolilor fizice. Deși nimeni nu-l poate evita, se poate lucra pentru a-l gestiona în moduri sănătoase, care sporesc potențialul de recuperare. Iată câteva sugestii:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot