Cât de des făcea amor bărbatul care a avut 867 de copii?

17.04.2019
Cât de des făcea amor bărbatul care a avut 867 de copii?

Viața cu un copil nu este ușoară. Cu doi sau mai mulți se complică de la o zi la alta. Grijile sunt mai multe, experiențele se înmulțesc și ele. Cum ar fi să ai sute de copii? Ei bine, în urmă cu câteva sute de ani a existat un bărbat care ar fi avut, în mod oficial, „doar” 867 de urmași. Neoficial, peste 1.000.

Cine a fost bărbatul cu aproape 900 de copii?

Moulay Ismail Ibn Sharif a fost un sultan al regatului Maroc, ce a condus între anii 1672 – 1727. Acesta este considerat a fi bărbatul cu cei mai mulți copii care a existat vreodată. Moulay Ismail Ibn Sharif ar fi avut 525 de fii și 342 de fiice. Totuși, există voci care spun că sultanul a depășit 1.000 de copii.

Cum s-au cunoscut Carol al II-lea și Elena Lupescu, amanta sa?

Moulay Ismail Ibn Sharif este înregistrat de Guinness Book of World Records, cu 888 de copii. Fie 867, fie 888 sau peste 1.000, nu se știe cu exactitate. Ce este cert este că sunt foarte mulți copii. Totuși, cum a fost posibil acest lucru? Oamenii de știință au vrut să verifice posibilitatea.

Oamenii de știință au demonstrat că povestea este plauzibilă

Moulay Ismaïl Ibn Sharif a trăit până la vârsta de 80 de ani și a avut 4 soţii şi aproximativ 500 de concubine ale sale.

Dat fiind că o femeie este fertilă numai câteva zile pe lună, cercetătorii de la Universitatatea din Viena au creat mai multe modele de simulări computerizate.

Cât de des ar fi trebuit să facă sex sultanul?

Aceștia au ajuns la concluzia că sultanul ar fi putut să lase însărcinate peste 1.171 de femei dacă ar fi avut câte un raport sexual în fiecare zi, timp de 32 de ani.

Un calcul simplu arată că, în fiecare an din cei 55 de ani de domnie (1672 – 1727), sultanul a devenit tată de aproape 19 ori.

Totuși, la numărul mare de copii al sultanului a contribuit decisiv Shuya, una dintre soțiile sale. Aceasta a avut 27 de nașteri dintre care 16 perechi de gemeni, șapte nașteri de tripleți și patru nașteri de cvadrupli.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot