Cât alcool trebuie să consumi pentru a te îmbăta?

22.06.2023
Cât alcool trebuie să consumi pentru a te îmbăta?

Alcoolul este unul dintre cele mai comune vicii. Fie că ne aflăm la o petrecere cu colegii, la o nuntă sau orice altfel de eveniment, oamenii vor găsi un moment pentru a gusta măcar un pahar cu băutură. Deși nu este recomandat de medici, oamenii continuă să consume alcool din varii motive, fericire, tristețe sau nepăsare. De cât alcool este nevoie pentru te îmbăta?

Cât alcool trebuie să bei ca să te îmbeți?

alcool

Beția este starea euforică pe care o provoacă o cantitate excesivă de alcool intrată în organism. Deși nu este bună pentru corpul uman, aceasta este un obicei comun printre tineri, dar și printre adulți. Frenezia alcoolului din cadrul unui eveniment poate pune stăpânire pe sine, iar de multe ori uităm numărul paharelor.

În cazul berii, numărul cantității pentru a te îmbăta poate să difere în funcție de diverși factori, cum ar fi greutatea, vârsta, sexul sau nivelul de toleranță. În general, media poate fi de aproximativ de 3-4 beri pentru ca o persoană sănătoasă și cu o fire atletică să intre în starea euforică. Efectul băuturii lui Bachus își face prezența în jurul a 3-4 pahare. O cantitate mai mare de vin sau oricare alt tip de băutură poate afecta organismul.

În cazul altor tipuri de băuturi, precum vodca, efectele se vor simți mai repede din cauza nivelului ridicat de alcool. Astfel că, majoritatea oamenilor se pot îmbăta după aproximativ 3 shoturi.

Ce este mahmureala?

Mahmureala este efectul alcoolului peste măsură. De multe ori, spunem mahmureală la starea trăită după ce persoana în cauză se trezește, după o noapte. Simptomele pot fi neplăcute și pot să difere de la persoană la persoană.

Motivele pentru care apare mahmureala sunt:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot