Care sunt țările cu cele mai ciudate forme din lume?

27.09.2021
Care sunt țările cu cele mai ciudate forme din lume?

O simplă privire aruncată peste harta lumii îți poate dezvălui lucruri despre anumite țări pe care nu le știai sau, mai bine spus, nu le-ai mai văzut până acum. Cu toții am studiat în școală geografia lumii și am învățat despre țări. Dar, câți dintre noi am încercat să vedem lumea altfel decât ne-o arată o hartă?

Cu ce se aseamănă formele țărilor?

Fiecare ţară are anumite caracteristici în ceea ce priveşte teritoriul, întinderea, dispunerea geografică. Unele state ies, însă, în evidenţă prin forma lor cu totul inedită  Shtiu.ro îți prezintă astăzi câteva țări așa cum, probabil, nu le-ai mai văzut niciodată.

România – Pește

Forma actuală a țării noastre aduce cu un pește și datează din 1945. În acel an, România a recuperat Ardealul de Nord, după ce în 1944 cedase Basarabia şi Bucovina către fosta Uniune Sovietică. „Peştele” românesc apare având capul orientat spre vest și coada atingând Marea Neagră și pare că tocmai a ieșit din apă.

Italia – Cizmă

Italia

Peninsula italică arată ca o cizmă cu toc cu blăniță în partea de sus, care pare că lovește cu vârful insula Sicilia. De altfel, când se face referire la Italia, deseori se folosește termenul „cizmă”.

Marea Britanie – Dragon

Marele regat are o formă care aduce cu un dragon care scuipă flăcări. Interesant este că, atunci când Anglia și Țara Galilor se războiau în secolul XVII, mitologia galeză a descris cele două țări ca fiind niște dragoni feudali. De altfel, pe drapelul Țării Galilor apare un dragon roșu.

Bulgaria – Pisoiaș

Pe hartă, țara vecină arată ca un pisoiaș care se joacă. Acesta este orientat că capul către Marea Neagră, Cap Kaliakra este urechiușa dreaptă a pisoiului, în timp ce Golful Burgas creează imaginea feței acestuia și a lăbuței drepte întinsă.

Finlanda – Iepure

Conturul Finlandei arată ca un iepure datorită în primul rând celor două secțiuni proeminente ale celor mai nordice puncte. Acestea au aspectul unor urechi de iepuraș. Alții spun că țara nordică aduce cu un cangur, cu urechile sale lungi și corpul inferior destul de amorf, însă un iepure pare mai potrivit pentru o țară recunoscută pentru iernile sale dure.

Tadjikistan – Câine

După cum se poate vedea din imagine, Tadjikistanul arată ca un câine care fuge, dar având capul întors în direcția de unde vine, probabil, un disc Frisbee pe care urmează să-l prindă în gură. Câinele pare să fie din rasa Afghan Hound.

Japonia – Căluț de mare

Această înșiruire de insule din Oceanul Pacific fac ca Japonia să arate ca un căluț de mare orientat către est. Datorită formei sale neregulate, insula Hokkaido situată în nordul țării este capul căluțului de mare, în timp ce cea mai mare parte a corpului acestivietăți marine este insula Honshu, în timp ce codița este insula Kyushu.

Australia – Scooby Doo

Rămânând la câini, și Australia seamănă foarte mult cu un cap de câine. Mai exact, cu capul celebrului patruped Scooby Doo din filmul de desene animate cu același nume. Acesta este un câine de talie mare din rasa Marele Danez.

Africa de Sud – Cap de rinocer

Forma acestei țări arată ca un cap de rinocer. Este o stranie concidență deoarece unul dintre puținele locuri din lume în care acest mamifer mai trăiește este chiar Africa de Sud. La fel de ciudat este faptul că „rinocerul” de pe hartă pare să aibă două coarne deoarece rinocerii care trăiesc pe teritoriul african au fix două coarne.

Cuba – Înotător

Conturul Cubei aduce cu un înotător care înoată stilul liber și tot ceea ce se poate fedea este un braț, în timp ce trunchiul și capul lui se află sub apă. Nu se poate spune exact în ce direcție pare să înoate acesta, către sau dinspre continentul american, iar din acest punct de vedere, Cuba este comparabilă cu acea iluzie optică pe care o creează balerina atunci când face o piruetă.

Foto: TheJournal și Unsplash.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot