Cum ne păcălește Geografia! Iată adevărata dimensiune a țărilor!

12.05.2023
Cum ne păcălește Geografia! Iată adevărata dimensiune a țărilor!

Geografia este una dintre materiile care pot provoca mici probleme în școală. Cu ajutorul acesteia, copii învață care este suprafața României și a altor țări. Pot afla care sunt capitalele țării și cum se numește lacul sau râul din apropierea casei bunicilor. Cu toate acestea, geografia poate sa fie puțin păcălitoare. Harta care este prezentată publicului nu prezintă cu exactitate dimensiunile țărilor. Cum ne păcălește Geografia?

Cum ne păcălește Geografia? Cum arată dimensiunea țărilor?

Geografia

Geografia este materia care poate deschide ochii copiilor în legătură cu mediul înconjurător. Harta României, capitalele europene, denumirile și felul în care au luat naștere râurile și munții sunt doar câteva dintre informațiile pe care le putem afla datorită acestei curicule.

Cu toate acestea, hărțile existente dispuse publicului și profesorilor poate păcăli ochii curioșilor. Harta plată și dreptunghiulară este folosită de întregi generații, creând falsa idee că așa arată Pământul. Hărțile plate nu sunt foarte precise, astfel că unele regiuni sunt mai mari decât par în realitate, altele sunt mai mici, iar distanțele dintre țări sunt de fapt schimbate.

 

La o mică privire asupra celor 3 hărți de mai sus putem observa exemple concrete despre dimensiunile reale ale țării. Chile este o țară din America de Sud cu o dimensiune totală de 756,950 de kilometri, iar pe hartă este puțin vizibilă. În realitate, dacă măsurăm dimensiunea Chile în Europa, extremitățile acestei țări încep din Finlanda și ajung până în Egipt.

A doua țară la care ne putem raporta este Grecia. La prima vedere a hărții, Grecia pare să aibă o dimensiune mai mică decât Islanda, un stat insular, izolat de celelalte țări ale continentului european. În realitate, dimensiunea Greciei este cu aproape 30.000 kilometri pătrați mai mare decât Islanda. Puteți să aflați mai multe de pe siteul thetruesize.com.

Care este cea mai mare distanță care poate fi parcursă pe jos?

Cel mai lung traseu de traversat cu piciorul de pe Pământ este de aproximativ 22.000 de kilometri. Începe din Africa de Sud și ajunge până în nordul extrem al Rusiei. Cu toate acestea, nu este indicat pentru nimeni să înceapă acest drum.

Extremitățile întâlnite pe traseu ar putea să nu fie compatibile cu viața. Deșert, stepă, păduri dese, animale periculoase sau furtunile de zăpadă ar fi doar puține dintre elementele care ar îngreuna traseul.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot