Cum ne păcălește Geografia! Iată adevărata dimensiune a țărilor!

12.05.2023
Cum ne păcălește Geografia! Iată adevărata dimensiune a țărilor!

Geografia este una dintre materiile care pot provoca mici probleme în școală. Cu ajutorul acesteia, copii învață care este suprafața României și a altor țări. Pot afla care sunt capitalele țării și cum se numește lacul sau râul din apropierea casei bunicilor. Cu toate acestea, geografia poate sa fie puțin păcălitoare. Harta care este prezentată publicului nu prezintă cu exactitate dimensiunile țărilor. Cum ne păcălește Geografia?

Cum ne păcălește Geografia? Cum arată dimensiunea țărilor?

Geografia

Geografia este materia care poate deschide ochii copiilor în legătură cu mediul înconjurător. Harta României, capitalele europene, denumirile și felul în care au luat naștere râurile și munții sunt doar câteva dintre informațiile pe care le putem afla datorită acestei curicule.

Cu toate acestea, hărțile existente dispuse publicului și profesorilor poate păcăli ochii curioșilor. Harta plată și dreptunghiulară este folosită de întregi generații, creând falsa idee că așa arată Pământul. Hărțile plate nu sunt foarte precise, astfel că unele regiuni sunt mai mari decât par în realitate, altele sunt mai mici, iar distanțele dintre țări sunt de fapt schimbate.

 

La o mică privire asupra celor 3 hărți de mai sus putem observa exemple concrete despre dimensiunile reale ale țării. Chile este o țară din America de Sud cu o dimensiune totală de 756,950 de kilometri, iar pe hartă este puțin vizibilă. În realitate, dacă măsurăm dimensiunea Chile în Europa, extremitățile acestei țări încep din Finlanda și ajung până în Egipt.

A doua țară la care ne putem raporta este Grecia. La prima vedere a hărții, Grecia pare să aibă o dimensiune mai mică decât Islanda, un stat insular, izolat de celelalte țări ale continentului european. În realitate, dimensiunea Greciei este cu aproape 30.000 kilometri pătrați mai mare decât Islanda. Puteți să aflați mai multe de pe siteul thetruesize.com.

Care este cea mai mare distanță care poate fi parcursă pe jos?

Cel mai lung traseu de traversat cu piciorul de pe Pământ este de aproximativ 22.000 de kilometri. Începe din Africa de Sud și ajunge până în nordul extrem al Rusiei. Cu toate acestea, nu este indicat pentru nimeni să înceapă acest drum.

Extremitățile întâlnite pe traseu ar putea să nu fie compatibile cu viața. Deșert, stepă, păduri dese, animale periculoase sau furtunile de zăpadă ar fi doar puține dintre elementele care ar îngreuna traseul.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot