Care sunt locurile din lume în care iarna nu vine niciodată?

08.12.2020
Care sunt locurile din lume în care iarna nu vine niciodată?

În această perioadă a anului, când temperaturile sunt în continuă scădere și iarna își intră în drepturi, unii dintre noi se gândesc la zilele fierbinți de vară, la soarele frumos și strălucitor.

Anul acesta călătoriile au fost restricționate din cauza pandemiei de coronavirus, iar mulți oameni nu s-au săturat de vitamina D obținută pe cale naturală, astfel că acum caută vacanțe în care să nu poarte jachetele pufoase de iarnă, căciuli sau cizme. În lume există câteva locuri perfecte în care nu a căzut niciodată un fulg de zăpadă și soarele este prezent mai tot timpul anului pe plajele nesfârșite, în natura sălbatică sau în deșertul uimitor.

Puerto Rico, locul unde iarna nu ajunge

În statul insular Puerto Rico, nu există niciodată zăpadă, doar nisip alb, plaje nesfârșite, palmieri frumoși, soare strălucitor și temperaturi anuale cuprinse între 23°C și 29°C.

Puerto Rico

Deșertul Sahara

Frigul nu va domina niciodată în deșertul Sahara, aici fiind temperaturi de până la 60°C. Dacă totuși există oameni cărora le place să se dea cu placa, în deșert se pot da pe dunele de nisip.

Deșertul Sahara

Insula Santa Lucia

Santa Lucia este o insulă mică din Insulele Caraibelor, cu doar 150.000 de locuitori care nu știu ce înseamnă iarna. Aici există o climă caldă pe tot parcursul anului, plaje frumoase și priveliști uimitoare.

Santa Lucia

Insulele Virgine

Cine ajunge în Insulele Virgine va afla cum arată cu adevărat paradisul. Mai ales în Sf Thomas, unde temperaturile medii sunt de 22°C. În multe zile, temperaturile pot ajunge la 32°C, ceea ce este o temperatură ridicată pentru insule.

Aceste insule reprezintăă un loc de vis pentru cei care disprețuiesc frigul și iarna. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în Insulele Virgine a fost nu mai puțin de 13°C. Aceasta este de obicei o temperatură confortabilă pentru majoritatea oamenilor în timpul toamnei și ar putea fi chiar considerată o iarnă blândă pentru unii, dar în Insulele Virgine, este o vreme extrem de rece. Nu a nins niciodată și probabil că nici nu se va întâmpla.

Cairo, Egipt

Nu este surprinzător faptul că zăpada a căzut doar o dată în istorie pe piramide. Egiptul este o destinație care are cu adevărat sens în ceea ce privește lipsa de ninsoare, mai ales având în vedere că este un mediu deșertic. Cu toate acestea, doar pentru că are un climat deșert nu înseamnă că zăpada nu este posibilă, există multe medii deșertice în care ninge.

Egipt

 

Cu toate acestea, Cairo este o excepție de la regulă datorită climatului său incredibil de uscat. Orașul are extrem de puține precipitații pe an și niciodată nu este aproape de zăpadă. În 2013, a existat o situație în care mulți au crezut că a căzut zăpada, dar s-a dovedit a fi grindină. Chiar și aceasta a fost mai moale decât de obicei, din cauza temperaturilor ridicate din această țară.

Fiji

Fiji este o țară insulară situată în sudul Oceanului Pacific, la est de Vanuatu, la vest de Tonga și la sud de Tuvalu. Aceasta este preferată de turiști, deoarece iarna nu își face simțită prezența. Aici soarele este stăpânul, priveliștile minunate relaxează vederea, palmierii umbroși și plajele cu nisip alături de un cocktail crează un paradis.

Deșertul Wadi Rum

Deșertul Wadi Rum cunoscut sub numele de Moon Valley este situat în sudul Iordaniei și este considerat cel mai frumos deșert din lume. Pe Muntele Um Gimme, cu o înălțime de 1840 m, situat la 30 km sud de satul Wadi Rum, într-o zi fără nori se pot vedea Marea Roșie și granița cu Arabia Saudită. Cu temperaturi care se apropie de 50 de grade Celsius, cei care vor să scape de frig vor fi surprinși de splendoarea deșertului.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot