De ce nu este indicat să bei bere atunci când ești pe plajă?

20.07.2023
De ce nu este indicat să bei bere atunci când ești pe plajă?

Berea se consumă la greu pe timp de vară, dând o senzație de răcorire. La plajă, la mare, la soare aceasta merge de minune. Specialiștii în sănătate atrag însă atenția că băuturile alcoolice nu fac bine pe timp de caniculă, deoarece în loc să ajute, acestea duc la o deshidratare a organismului uman.

Este bine sau nu să bei bere când ești la plajă?

Litoralul românesc se umple de turiști, în fiecare an, odată cu deschiderea sezonului estival. Vacanța la mare este visul multor români, astfel că cei mai mulți dintre cetățeni noștri își stabilesc concediile în lunile iunie, iulie, august și septembrie, atunci când Soarele încălzește cel mai bine atmosfera.

Statul pe plajă este indicat să fie făcut dimineața sau seara, când razele ultraviolete nu sunt așa de puternice, însă nu toți oamenii țin cont de aceste sfaturi ale medicilor. Atunci când este prea cald oamenii aleg să se răcorească cu o bere rece. Potrivit stirileprotv.ro, terasele de pe litoralul românesc vând și 300 litri de bere pe zi. O cantitate importantă de alcool, care bucură din plin patronii.

Oamenii consumă atât de multă bere la mare, pe plajă, încât barmanii abia reușesc să facă față clienților. Vinul roze și cel spumant sunt băuturile alcoolice cele mai consumate de turiști, după bere. Mulți aleg să vină pe plajă cu propriile băuturi în plasă, însă tăriile sunt evitate din cauza căldurii excesive.

Pe plajă nu se vând tăriile, pentru că e soare, e cald și te moleșește instant. În weekend vindem și 300 de litri de bere pe zi, doar draft, a povestit Răzvan Chițan, administrator de bar, potrivit sursei citate mai sus.

Băuturile alcoolice pe timp de vară nu fac bine organismului uman, iar medicii au atras atenția asupra acestui lucru. Există riscul foarte mare ca unele persoane să facă accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut și pot chiar deceda. Totodată, consumul de alcool poate duce la blocarea musculaturii în contactul cu apa rece, fapt care va duce la imposibilitatea înotului. Așadar, nu este indicat să consumați bere când sunteți pe plajă, fiindcă alcoolul va deshidrata corpul uman.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot