Cum să dai jos cu ușurință nisipul de pe corp atunci când ești la plajă?

11.07.2022
Cum să dai jos cu ușurință nisipul de pe corp atunci când ești la plajă?

Este vară, este soare, este momentul perfect pentru a te răcori și a merge în vacanță la mare. Unul dintre momentele mai puțin plăcute este atunci când nisipul se încăpățânează să rămână pe corpul tău mai ales atunci când nu ai pentru moment cum să ajungi la cazare pentru a face un duș.

Nisipul este foarte iubit atunci când mergi la plajă… adică până când vrea să vină acasă cu tine! Se agață de prosoape, de geanta de plajă și, cel mai rău, de degetele de la picioare. Din fericire, să scapi de această substanță granuloasă și tenace de pe picioare este mult mai ușor decât crezi.

Moduri de a scoate nisipul de pe corp când pleci de la plajă

Nisipul ține strâns umbrela pe plajă, îți poate face un pat moale lângă malul mării unde faci plajă, iar castelele construite din nisip sunt magnifice. Însă la un moment dat e timpul să renunți la el, deși se așază cu patos peste tot. Prosoape, geantă și mai ales pe corp. Iată câteva metode de a elimina nisipul de pe picioare înainte de a pleca de la plajă.

Multe plaje au dușuri în aer liber pe care le poți folosi pentru a te clăti rapid înainte de a pleca de pe plajă. Spală-te de nisip de pe picioare și de pe corp, usucă-te și apoi încalță-te rapid pentru a nu te murdări din nou, scrie Swim Guide.

Nisipul este hidrofil, ceea ce înseamnă că iubește apa, iar apa îl iubește la rândul ei. Moleculele de apă și nisipul se lipesc între ele, motiv pentru care nisipul poate fi atât de greu de îndepărtat de pe picioare (și de pe aproape orice altceva) cât timp acestea sunt încă ude. Ei bine, se poate folosi pudra de talc dedicată bebelușilor.

Aceasta este o substanță și mai hidrofilă care va absorbi rapid umiditatea care face ca nisipul să se lipească de piele, permițând astfel să se desprindă și să cadă. Atunci când aplici pudra pentru bebeluși pe nisipul umed și lipicios de pe piele, aceasta se usucă aproape ca prin magie și o poți îndepărta cu peria. Dacă vrei să-ți păstrezi mâinile curate, poți folosi un prosop curat sau o pensulă pentru a îndepărta nisipul și pudra pentru copii. Pentru ca pudra să nu se împrăștie peste tot, poți pune într-o șosetă. Apoi o poți tampona pe picioare pentru a îndepărta umezeala.

Poți chiar să folosești pudră pentru bebeluși pentru a „spăla” nisipul de pe mâini înainte de a mânca. În felul acesta eviți să și guști din el. Când folosești acest truc, asigură-te că folosești pudra pentru bebeluși deasupra unui prosop sau a unui coș de gunoi. Pudra de talc nu trebuie să ajungă în apa mării.

Promisiune înainte de a pleca de la plajă

Dacă nu ai pudră, poți aștepta pur și simplu ca apa care leagă nisipul de picioarele tale să se evapore. Apoi îndepărtezi nisipul (acum uscat) cu o perie. S-ar putea să dureze ceva timp, dar va funcționa la fel de bine ca și când ai fi folosit pudră pentru copii.

În cazul copiilor mici, îndepărtarea nisipului de pe corpul lor este mai ușoară. Ții micuțul în brațe și dai cu apă pe el pentru a spăla nisipul. Apoi îl duci într-o zonă fără nisip pentru a se usca.

Poartă încălțăminte de tip sandale sau flip-flops. Aceasta este perfectă pentru plajă, deoarece permite nisipului să cadă de pe încălțări. Încălțămintea rezistentă la apă este deosebit de bună. Se poate clăti împreună cu picioarele la dușul de pe plajă și rămâi fără nisip.

Toate aceste metode de a ține nisipul la distanță trebuie să fie însoțite de o promisiune. El rămâne unde îi este locul, iar tu îi promiți că te vei întoarce să-l vizitezi din nou. 🙂

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot