Care este cea mai lungă plajă din lume? Ce lungime are aceasta?

21.07.2021
Care este cea mai lungă plajă din lume? Ce lungime are aceasta?

De câte ori auzim cuvântul plajă ne imaginăm un loc cu mult soare, mult nisip și o apă albastră foarte limpede. Există numeroase țări care se laudă cu astfel de locuri exotice, unele dintre ele devenind celebre pretutindeni în lume. Una dintre aceste țări este Brazilia și a ei legendară plajă Copacabana.

Brazilienii se laudă, însă, nu doar cu întinderea de nisip de la Rio de Janeiro, ci și cu cea mai lungă plajă din lume. Este vorba despre plaja Praia do Cassino sau Casino Beach.

Cea mai lungă plajă din lume este în Brazilia

Praia do Cassino este situată în Rio Grande do Sul, cel mai sud stat brazilian. Se întinde pe o distanță de 240 de kilometri de-a lungul Oceanului Atlantic, de la Rio Grande până la gura de vărsare în Atlantic a râului Chuy, la granița cu Uruguay.

Trebuie spus că Rio Grande este una dintre cele mai vechi stațiuni din Brazilia, marea deschidere având loc în anul 1890, acum aproape 150 de ani.

Praia do Cassino este recunoscută pentru nisipul alb şi pentru temperaturile ridicate înregistrate pe aproape tot parcursul anului. Cea mai bună perioadă pentru a petrece o vacanță pe această plajă este din decembrie până în ianuarie.

Plaja Praia do Cassino este cât tot litoralul românesc

Zona este ideală pentru practicarea unor activități precum înot, navigație, scufundări, snorkeling și pescuit. Cea mai populară distracție în rândul turiștilor este surfingul.

Plaja a fost amenajată cu restaurante, cluburi de noapte, baruri și alte facilități doar pe o lungime de aproximativ 60 de kilometri. Restul de 180 de kilometri sunt plaje sălbatice.

Amatorii de drumeţii foarte lungi sunt atrași de perspectiva unei excursii pe întinderea de nisip braziliană de la un capăt la altul. Aventura durează în jur de zece zile şi este o provocar pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă.

Praia do Cassino are lungimea întregului litoral românesc. Țărmul occidental al Mării Negre are de la graniţa cu Ucraina şi până la granița cu Bulgaria o lungime de 245 de kilometri.

Top 10 al celor mai lungi plaje din lume

1. Plaja Praia do Cassino, Brazilia               241 km
2. Plaja Ninety Mile, Australia                     145 km
3. Cox’s Bazar, Bangladesh                           120 km
4. Padre Island National Seashore, SUA   113 km
5. Playa Novillero, Mexic                               90 km
6. Plaja Ninety Mile, Noua Zeelandă          88 km
7. Virginia Beach, SUA                                   56 km
8. Long Beach, SUA                                         45 km
9. Muizenberg, Africa de Sud                       40 km
10. Stockton Beach, Australia                       32 km

Foto: WorldAtlas

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot