36.000 de euro amendă, dacă asculți muzică tare pe plajă

10.07.2023
36.000 de euro amendă, dacă asculți muzică tare pe plajă

Vara este perioada vacanțelor și foarte mulți oameni se îndreaptă către mare sau ocean. Distracția este garantată de soare, apă, plajă și multă muzică. Totuși lucrurile trebuie făcute cu măsură, fiindcă într-una dintre cele mai populare țări europene amenda este usturătoare dacă asculți muzică pe plajă foarte tare. Cum s-a ajuns la această decizie?

Turiștii trebuie să fie atenți

Portugalia este țara din Europa unde primești o amendă usturătoare, dacă asculți muzică prea tare pe plajă. Decizia a fost luată de către Autoritatea Maritimă Națională (AMN), care a observat că oamenii vin la plajă cu boxe portabile și ascultă muzica dată la maxim, deranjându-i pe oamenii din jurul lor, dar și pe localnici. Cei care nu respectă această regulă pot fi sancționați și cu 36.000 de euro. O sumă exorbitantă care cu siguranță va liniști atmosfera pe plajă, fiindcă nimeni nu este dispus să plătească atâta doar pentru a asculta muzică.

Este interzisă utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort, se arată în anunțul AMN, potrivit euronews.com.

Trebuie precizat că nu este specificat cât de mare trebuie să fie volumul muzicii pentru a putea fi sancționat, însă cei care se simt deranjați de zgomotul din jur pot face plângere la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă. Pentru persoanele fizice amenda este între 200 și 4.000 de euro, iar pentru grupuri variază între 2.000 și 36.000 de euro. Totodată, oamenii legii pot confisca boxele portabile.

Turiștii care ajung pe plajele din Portugalia trebuie să știe că acum este interzisă și practicarea de sporturi în afara zonelor desemnate pentru aceste activități. De asemenea nu este permisă camparea în afara regiunilor destinate și nici aprinderea focului pe plajă. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a preveni comportamentul necivilizat al turiștilor.

Tot mai multe țări au introdus sancțiuni usturătoare pentru a-i putea taxa pe turiștii care nu respectă regulile locale. De exemplu, în Barcelona este interzis fumatul pe plajă, deoarece oamenii aruncă mucul de țigară în nisip făcând astfel mizerie. Ba mai mult, persoanele care nu consumă tutun sunt deranjate de fumul de țigară.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot