36.000 de euro amendă, dacă asculți muzică tare pe plajă

10.07.2023
36.000 de euro amendă, dacă asculți muzică tare pe plajă

Vara este perioada vacanțelor și foarte mulți oameni se îndreaptă către mare sau ocean. Distracția este garantată de soare, apă, plajă și multă muzică. Totuși lucrurile trebuie făcute cu măsură, fiindcă într-una dintre cele mai populare țări europene amenda este usturătoare dacă asculți muzică pe plajă foarte tare. Cum s-a ajuns la această decizie?

Turiștii trebuie să fie atenți

Portugalia este țara din Europa unde primești o amendă usturătoare, dacă asculți muzică prea tare pe plajă. Decizia a fost luată de către Autoritatea Maritimă Națională (AMN), care a observat că oamenii vin la plajă cu boxe portabile și ascultă muzica dată la maxim, deranjându-i pe oamenii din jurul lor, dar și pe localnici. Cei care nu respectă această regulă pot fi sancționați și cu 36.000 de euro. O sumă exorbitantă care cu siguranță va liniști atmosfera pe plajă, fiindcă nimeni nu este dispus să plătească atâta doar pentru a asculta muzică.

Este interzisă utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort, se arată în anunțul AMN, potrivit euronews.com.

Trebuie precizat că nu este specificat cât de mare trebuie să fie volumul muzicii pentru a putea fi sancționat, însă cei care se simt deranjați de zgomotul din jur pot face plângere la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă. Pentru persoanele fizice amenda este între 200 și 4.000 de euro, iar pentru grupuri variază între 2.000 și 36.000 de euro. Totodată, oamenii legii pot confisca boxele portabile.

Turiștii care ajung pe plajele din Portugalia trebuie să știe că acum este interzisă și practicarea de sporturi în afara zonelor desemnate pentru aceste activități. De asemenea nu este permisă camparea în afara regiunilor destinate și nici aprinderea focului pe plajă. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a preveni comportamentul necivilizat al turiștilor.

Tot mai multe țări au introdus sancțiuni usturătoare pentru a-i putea taxa pe turiștii care nu respectă regulile locale. De exemplu, în Barcelona este interzis fumatul pe plajă, deoarece oamenii aruncă mucul de țigară în nisip făcând astfel mizerie. Ba mai mult, persoanele care nu consumă tutun sunt deranjate de fumul de țigară.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot