Cum scapi de mirosul de fum de țigară din mașină?

17.01.2022
Cum scapi de mirosul de fum de țigară din mașină?

Mirosul de fum de țigară poate fi unul dintre cele mai încăpățânate mirosuri. El pătrunde în hainele, covoarele și mobilierul nostru fără teamă și rivalizează cu mirosul de benzina sau de sulf. Când vine vorba de mirosul de fum de țigară din mașină acesta este la fel de deranjant ca atunci când stai într-o încăpere unde se fumează extrem de mult. Ce este de făcut?

Metode de a scăpa de mirosul de fum de țigară

Poți aborda câteva metode rapide de a-ți reîmprospăta mașina, însă la un moment dat se va resimți din nou mirosul. Dar dacă încerci să scoți definitiv mirosul de țigară, mașina are nevoie de o curățare profundă efectuată de un profesionist.

Primul lucru de făcut este să aduni toate materialele de curățare:

Pasul 1: Aruncă orice urmă de țigară, chiștoace sau scrum. Scoate scrumiera din mașină și dă-o cu dezinfectant peste tot și las-o să se usuce la aer.

Pasul 2: Aspiră mașina. Suprafețele moi din mașină sunt susceptibile de a absorbi fumul. Pentru a combate acest lucru, folosește un aspirator portabil pentru a aspira particulele mici. Asigură-te că intri în toate colțurile, inclusiv în locurile deosebit de greu accesibile, cum ar fi între spătarul și fundul scaunelor. Scoate covorașele și aspiră pe sub ele.

Pasul 3: Ventilează bine mașina. Deschide ușile și pornește ventilația pe „recirculare” timp de o oră.

Pasul 4: Curăță suprafețele dure. Curăță geamurile și oglinzile mașinii cu o soluție de curățare preparată chiar de tine. Într-o sticlă cu pulverizator, combinați ¼ de cană de oțet cu ½ linguriță de săpun lichid de vase, apoi toarnă 2 căni de apă pentru diluare.

Agită bine sticla și apoi stropește geamurile și oglinzile în consecință, asigurându-te că ștergi și usuci totul cu o cârpă din microfibră. Apoi, pulverizează și șterge zonele din plastic din interior.

Pasul 5: Pune covorașele și scrumiera la loc în mașină și agață un odorizant.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot