Care este capitala situată la cea mai mare altitudine?

23.11.2020
Care este capitala situată la cea mai mare altitudine?

Mulți dintre oameni iubesc muntele și drumețiile montane. Aceștia aleg să călătorească și să descopere orașe și așezări situate la mare altitudine ce oferă peisaje care taie răsuflarea. Un astfel de călător rămâne cu amintiri de neuitat și experiențe inedite, altele decât îți poate oferi o destinație obișnuită.

Cu toate acestea, atunci când acel oraș este capitala unei țări, lucrurile devin și mai interesante. Sentimentul este unic mai ales când orașul aflat la o altitudine ridicată este chiar capitala.

La Paz, capitala situată la cea mai mare altitudine

Bolivia este o țară fără ieșire la mare, situată în vestul și centrul Americii de Sud. Prima atestare documentară a capitalei La Paz datează de la 20 octombrie 1548, atunci când conquistadorul spaniol, Alonso Mendoza a fondat orașul pentru a marca sfârșitul războiului civil din Peru.

Inițial, capitala s-a numit „La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz” și se afla pe teritoriul localității Laja. Ulterior, capitala a fost mutată pe locul actual, iar numele i-a fost schimbat în La Paz.

Orașul La Paz este situat în munții Anzi, la 3640 m deasupra nivelului mării, fiind capitala aflată la cea mai mare înălțime din lume. Deși este una dintre cele mai populare destinații de călătorie din lume, cea mai mare provocare cu care se confruntă capitala Boliviei sunt diferențele extreme de temperatură.

Cu toate acestea, destinația în sine este un deliciu pentru călători, mai ales că orașul este foarte colorat, deseori asemănat cu un carnaval. Culorile vibrante și stările de spirit variate ale nebuniei urbane ale acestui oraș îi impresionează pe călători.

Capitala Bolivei se remarcă prin arhitectura tradițională a clădirilor, dar și prin locuitorii săi, care preferă portul tradițional ținutelor moderne. Un alt aspect care deosebește orașul La Paz de alte capitale ale lumii îl reprezintă faptul că este un oraș sărac și majoritatea locuitorilor nu are loc de muncă. Oamenii trăiesc cu mai puțin de 2 dolari pe zi, potrivit scientia.ro.

Lipsa oxigenului afectează în mod direct felul în care crește pâinea. De asemenea, din cauza nivelului de oxigen scăzut, apa fierbe la 86 de grade Celsius. Pe măsură ce presiunea se micșorează, scade și temperatura de fierbere a apei.

Foto: Wikipedia

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising