Care sunt cele mai mari companii austriece din România?

12.12.2022
Care sunt cele mai mari companii austriece din România?

România a trăit o dezamăgire uriașă în momentul în care parcursul european a fost stopat la nivel înalt de către Austria. Pe data de 8 decembrie 2022, partenerii noștri economici au blocat intrarea României în Spațiul Schengen. Cu toate acestea, unele dintre cele mai mari companii din țara noastră provin din Austria. Care sunt cele mai dezvoltate afaceri austriece de la noi?

Care sunt cele mai mari companii austriece din România?

companii

Refuzul oficialilor austrieci privind aderarea la spațiul liber de către România a făcut cetățenii să fie foarte atenți la companiile din piață. Vocea înalților demnitari români îndeamnă la boicot general, ceea ce înseamnă un declin pentru firmele din Austria pe de o parte, dar și pentru angajații români ai acestor companii, pe de altă parte.

Conform analiștilor, cele mai mari firme sunt îndreptate către modă, bijuterii, bănci, petrol, gaze sau IT.

Alte companii care pot risca un boicot general sunt:

La nivel național, cifra de afaceri a companiilor străine austriece din România depășește 80 miliarde  de lei. Din această cauză, tot mai mulți antreprenori și oameni s-au întrebat de ce guvernul de la Viena a răspuns negativ la propunerea intrării României în spațiul liber, decizia riscând să afecteze inclusiv Austria.

Ce părere au companiile austriece despre dezamăgirea Schengen?

Cele mai multe dintre firmele străine se tem de repercusiuni, astfel au transmis rapid mai multe scrisori de scuze prin care își transmit nemulțumirea față de țara mamă.

„Erste Group este o companie europeană – și, în special, o companie din Europa Centrală. (…) Nu există state membre de mâna a doua. Prin urmare, obiectivul nostru trebuie să fie ca toți cetățenii să beneficieze în mod egal de libertățile Uniunii. Acest lucru include, de asemenea, participarea la spațiul Schengen”, a transmis Erste Group, proprietarul austriac al BCR.

„Grupul Raiffeisen este un promotor al valorilor democratice care unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă”, a declarat conducerea Raiffeisen Bank.

Cu toate acestea, boicotul general nu este privit cu bun augur de către toată lumea. Acest lucru ar putea duce la deteriorarea relațiilor economice dintre cele două țări, iar multe locuri de muncă ar fi puse sub semnul întrebării.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot