Care este povestea băiatului cu două capete care a trăit în India?

15.10.2021
Care este povestea băiatului cu două capete care a trăit în India?

În luna mai a anului 1783, o femeie dintr-o familie de țărani, din Bengal, India, a dat naștere unui băiețel cu două capete. Moașa care o ajuta pe mama băiatului a fost îngrozită de aspectul bebelușului și a aruncat imediat nou-născutul într-un incendiu. Din fericire, copilul a suferit doar câteva arsuri și a reușit să supraviețuiască.

Potrivit datelor medicale, doar doi copii din 5 milioane se nasc cu aceasta malformație, majoritatea decedând la puțin timp după naștere, astfel că supraviețuirea micului indian a fost o adevărată minune medicală.

Copilul a fost exploatat de proprii părinți

Părinții băiatului au făcut bani buni exploatând starea fizică a băiatului. După ce i s-au vindecat arsurile, copilul a fost expus imediat la Calcutta, oamenii plătind bani grei să vadă băiatul cu două capete. Viața copilului a fost grea, fiindcă el era tratat mai mult ca o ciudățenie a naturii decât ca o persoană, astfel că dacă nimeni nu venea să îl vadă într-o zi, el era ascuns într-o bucată de pânză.

Pe măsură ce vestea băiatului cu două capete s-a răspândit în India, oamenii mai bogați aranjau ca acesta să fie văzut în privat. Drept urmare, copilul era dus în casele particulare ale nobililor și funcționarilor publici, când aceștia găzduiau petreceri pentru a distra lumea prezentă.Din păcate, copilul nu a avut viață lungă. Întâmplarea a făcut ca acesta să moară pe când avea vârsta de 4 ani, după ce a fost mușcat de o cobră. Membrii Companiei Britanice a Indiilor de Est au furat cadavrul pentru a fi analizat de oamenii de știință.

Cum arăta băiatul cu două capete?

Malformația copilului arăta foarte ciudat, cel de-al doilea cap crescând în prelungirea primului și nu lângă cum ar crede toată lumea. Ambele capete  aveau o dimensiune medie pentru vârsta lui, iar cel de-al doilea era chiar mai mic decât primul.

Al doilea cap avea, de asemenea, câteva nereguli în comparație cu primul, având ochii și urechile neformate complet, iar limba și maxilarul erau desfigurate. Un lucru inedit, îl reprezenta faptul că cele două capete acționau diferit la același eveniment. De exemplu, când copilul râdea sau plângea cel de-al doilea cap era complet independent, iar când micuțul dormea, capul al doilea avea ochii deschiși.

Cu toate acestea, existau momente când cele două capete acționau la fel. Atunci când băiatul era hrănit cea de-a doua gură saliva.

Ce spun medicii?

În prezent, malformația băiețelului este cunoscută sub numele de Craniopagus Parasiticus. Cauza acestei afecțiuni extrem de rare este eșecul embrionului de a se despărți în timpul dezvoltării gemenilor în uter.

Din păcate, nu există un tratament pentru această afecțiune și trebuie făcută o operație pentru îndepărtarea malformației. Din nefericire, procedura este atât de complicată încât nimeni nu poate supraviețui, deoarece arterele din cap sunt atât de împletite încât sângerarea ar fi dificil de controlat.

Această procedură a fost încercată, în anul 2003, pe o fetiță care sufera de această malformație, însă a decedat la 11 ore după operație. Aceeași soartă a avut-o și un băiețel din Egipt, în qnul 2005.

În ceea ce îl privește pe băiețelul cu două capete din Bengal, acesta nu a suferit de complicații și ar fi putut să trăiască mult timp dacă nu ar fi fost mușcat de o cobra, astfel murind la vârsta de patru ani. Craniul său poate fi văzut în prezent la Muzeul Hunterian al Colegiului Regal al Chirurgilor din Londra.

Foto: Wikimedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 15 august este cea de-a 227-a zi din calendarul gregorian și a 228-a zi în anii bisecți. În fiecare an pe 15 august creștin ortodocșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, unul...
Cele mai noi articole
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!
În ultimii ani tehnologia a cunoscut o dezvoltare incredibilă, apărând tot felul de dispozitive mai mult sau mai puțin folositoare. Datorită noilor tehnologii și munca s-a schimbat, astfel că... citește tot
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot