Care este diferența dintre consult și control medical?

19.02.2021
Care este diferența dintre consult și control medical?

Nu multă lume știe, însă există o diferență majoră între un consult și un control medical. Organismul uman este unul fragil și trebuie verificat din când în când, pentru a vedea dacă totul funcționează cum trebuie. Multă lume este reticentă în a se duce la doctor și o face doar atunci când situația se înrăutățește.

Ce este un consult medical?

Un consult medical presupune examinarea pacientului, pentru prima dată, în vederea stabilirii diagnosticului și indicarea tratamentului adecvat. De obicei oamenii se duc la un consult medical atunci când starea de sănătate se înrăutățește destul de mult, iar viața se desfășoară tot mai greu. Cu toate acestea, sunt persoane care se verifică periodic, iar drept urmare pot surprinde din stare incipientă orice apariție a boli.

Ce este un control medical?

Controlul medical presupune verificarea periodică a stării de sănătate a unei persoane, ca urmare a descoperirii unei boli. Practic, se analizează dacă afectiunea s-a agravat sau nu și dacă se modifică tratamentul existent. Doctorul specialist este cel care decide ce se întâmplă cu pacientul.

Teoretic și practic, diferența dintre consult și control medical este una simplă. Controlul medical are loc periodic, după ce în prealabil a fost descoperită o problemă de sănătate în urma unui consult medical.

Când de des este indicat să mergi la doctor?

Specialiștii în sănătate recomandă oamenilor să își facă analize periodice, cel puțin o dată pe an. În felul acesta, apariția oricărei probleme de sănătate poate fi tratată din fază incipientă, iar boala nu se poate agrava. Cu toate acestea, sunt mulți oameni care preferă să se trateze, acasă, prin diferite metode tradiționale. Trebuie specificat că o boală nu poate fi tratată doar prin metode naturiste și este nevoie de un medicament tradițional, special pentru afecțiunea respectivă.

Așadar, un consult medical efectuat o dată la 12 luni vă poate feri de momente neplăcute pe termen lung, iar orice boală tratată din timp poate fi vindecată.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot