Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

06.02.2023
Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe pământ unde oamenii să nu fi gustat măcar o dată dintr-o pizza. În prezent, aceasta poate fi comandată la tot felul de restaurante sau prin catering acasă. În schimb, unele persoane aleg să gătească singure pizza în confortul propriului cămin, putând astfel să gestioneze mai bine ce ingrediente să folosească. Totuși, unde poți să savurezi pizza perfectă? La „Da Michele”, în Napoli. Singura problemă? Trebuie să stai la coadă ore bune.

Unde se află cea mai veche pizzerie din lume?

Istoria pizzei este una îndelungată și se leagă, așa cum se așteaptă toată lumea, de Italia. Locuitorilor din Napoli trebuie să le mulțumim pentru că au inventat pizza. Această pâine plată și rotundă, acoperită cu sos de roșii și brânză, precum și cu alte topping-uri, gătită la cuptor, este apreciată de foarte mulți oameni la nivel mondial.

Primul restaurant care a oferit pizza clienților săi se găsește în Napoli și se numește „Da Michele”. Locația a fost deschisă în anul 1870 și funcționează și în prezent, oferind celor care îi trec pragul o experiență culinară de neuitat. Restaurantul servește turiștii și localnicii cu numai două tipuri de pizza: una doar cu roșii, numită Marinara, iar cealaltă cu roșii și mozzarella, celebra Margherita.

Prețurile nu sunt deloc piperate și oricine își poate permite să mănânce în cea mai veche pizzerie din lume. De altfel, se spune că în acest restaurant se gătește cea mai bună pizza de pe întreg teritoriul Italiei.

Cum poți să nu stai la coadă la „Da Michele”?

Există o soluție să eviți coada. E drept, nu tocmai ortodoxă. Cei care ajung la „Da Michele” constată, de cele mai multe ori, că sunt nevoiți să aștepte ore în șir pentru a savura o pizza. Totuși, poți să faci „o românească” pe care o practică mulți turiști.

„Pentru a nu sta câteva ore bune la coadă, poți să comanzi o pizza la pachet. Apoi, iei pizza cu pricina și te poți așeza la terasa de peste drum de Da Michele. Aici, patronii sunt extrem de permisivi, atâta timp cât alegi să comanzi ceva de băut de la restaurantul lor”, a explicat unul dintre redactorii shtiu.ro care a mâncat de la „Da Michele”.

Cum a luat naștere cea mai veche pizzerie din lume?

În 1870, familia Condurro a început să scrie povestea unei tradiții îndelungate în gătitul pizzei, chiar în centrul orașului Napoli. Michele Condurro, fiul lui Salvatore, a îmbunătățit rețeta familiei și a deschis prima sa pizzerie în anul 1906. În 1930, pizzeria s-a mutat pe strada Cesare Sersale. Până în prezent, nu mai puțin de cinci generații de pizzeri au ținut restaurantul în viață, respectând cu strictețe instrucțiunile bunicului lui Michele: niciun ingredient de tip “junk food” nu are ce căută în preparatele lor, potrivit gandul.ro.

Motivul pentru care pizza de la „Da Michele” este atât de gustoasă se datorează faptului că sunt folosite numai ingrediente naturale, iar aluatul este preparat după o metodă tradițională veche.

Foto: shtiu.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Câți români știau carte la 1800?
Câți români știau carte la 1800?
Sistemul de învățământ din România are o istorie îndelungată și a fost influențat o bună bucată de timp de Biserică. În Principatele Române, la începutul anilor 1800 rata de... citește tot
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising