Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

06.02.2023
Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe pământ unde oamenii să nu fi gustat măcar o dată dintr-o pizza. În prezent, aceasta poate fi comandată la tot felul de restaurante sau prin catering acasă. În schimb, unele persoane aleg să gătească singure pizza în confortul propriului cămin, putând astfel să gestioneze mai bine ce ingrediente să folosească. Totuși, unde poți să savurezi pizza perfectă? La „Da Michele”, în Napoli. Singura problemă? Trebuie să stai la coadă ore bune.

Unde se află cea mai veche pizzerie din lume?

Istoria pizzei este una îndelungată și se leagă, așa cum se așteaptă toată lumea, de Italia. Locuitorilor din Napoli trebuie să le mulțumim pentru că au inventat pizza. Această pâine plată și rotundă, acoperită cu sos de roșii și brânză, precum și cu alte topping-uri, gătită la cuptor, este apreciată de foarte mulți oameni la nivel mondial.

Primul restaurant care a oferit pizza clienților săi se găsește în Napoli și se numește „Da Michele”. Locația a fost deschisă în anul 1870 și funcționează și în prezent, oferind celor care îi trec pragul o experiență culinară de neuitat. Restaurantul servește turiștii și localnicii cu numai două tipuri de pizza: una doar cu roșii, numită Marinara, iar cealaltă cu roșii și mozzarella, celebra Margherita.

Prețurile nu sunt deloc piperate și oricine își poate permite să mănânce în cea mai veche pizzerie din lume. De altfel, se spune că în acest restaurant se gătește cea mai bună pizza de pe întreg teritoriul Italiei.

Cum poți să nu stai la coadă la „Da Michele”?

Există o soluție să eviți coada. E drept, nu tocmai ortodoxă. Cei care ajung la „Da Michele” constată, de cele mai multe ori, că sunt nevoiți să aștepte ore în șir pentru a savura o pizza. Totuși, poți să faci „o românească” pe care o practică mulți turiști.

„Pentru a nu sta câteva ore bune la coadă, poți să comanzi o pizza la pachet. Apoi, iei pizza cu pricina și te poți așeza la terasa de peste drum de Da Michele. Aici, patronii sunt extrem de permisivi, atâta timp cât alegi să comanzi ceva de băut de la restaurantul lor”, a explicat unul dintre redactorii shtiu.ro care a mâncat de la „Da Michele”.

Cum a luat naștere cea mai veche pizzerie din lume?

În 1870, familia Condurro a început să scrie povestea unei tradiții îndelungate în gătitul pizzei, chiar în centrul orașului Napoli. Michele Condurro, fiul lui Salvatore, a îmbunătățit rețeta familiei și a deschis prima sa pizzerie în anul 1906. În 1930, pizzeria s-a mutat pe strada Cesare Sersale. Până în prezent, nu mai puțin de cinci generații de pizzeri au ținut restaurantul în viață, respectând cu strictețe instrucțiunile bunicului lui Michele: niciun ingredient de tip “junk food” nu are ce căută în preparatele lor, potrivit gandul.ro.

Motivul pentru care pizza de la „Da Michele” este atât de gustoasă se datorează faptului că sunt folosite numai ingrediente naturale, iar aluatul este preparat după o metodă tradițională veche.

Foto: shtiu.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot