Inteligența Artificială nu înțelege cum mănâncă oamenii pizza și spaghete. Ce desene ciudate face AI?

11.12.2023
Inteligența Artificială nu înțelege cum mănâncă oamenii pizza și spaghete. Ce desene ciudate face AI?

Inteligenta Artificială (IA) a evoluat foarte mult în ultima perioadă, reușind să răspundă la anumite întrebări dificile și să rezolve tot felul de probleme. Cu toate acestea Inteligența Artificială nu reușește să înțeleagă cum oamenii mănâncă preparate comune precum spaghete sau pizza. Pare incredibil, însă aceste două mâncăruri italiene pun IA în dificultate.

Ce limite are ChatGPT?

ChatGPT este cea mai dezvoltată inteligență artificială de pe piață, în acest moment. Aceasta poate să genereze scripturi, să realizeze texte în urma unui singur indiciu sau să realizeze imagini artificiale. Softul este atât de complex și poate să îndeplinească tot felul de funcții simultane încât a uimit o lume întreagă. În modă surprinzător, are și câteva limite la care nu te-ai aștepta.

Inteligenta Artificială (IA) este o ramură a științei computerelor care se concentrează pe crearea de sisteme ce pot îndeplini sarcini care, în mod obișnuit, necesită inteligență umană, cum ar fi învățarea, raționamentul, rezolvarea problemelor, perceperea și interacțiunea cu mediul lor. IA poate fi categorisită ca fiind slabă, concepută pentru sarcini specifice, și puternică, care are capacitatea de a îndeplini orice sarcină intelectuală pe care un om o poate face. Aceasta are potențialul de a revoluționa diverse industrii și de a îmbunătăți viața noastră zilnică prin automatizarea sarcinilor, îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor și permiterea roboților să îndeplinească funcții cognitive complexe, potrivit goodthingsguy.com.

Cu alte cuvinte, posibilitățile sunt nesfârșite, însă în prezent există anumite limite. Unele dintre acestea au fost descoperite relativ recent și s-a putut observa că inteligența artificială nu poate înțelege cum oamenii mănâncă spaghete sau pizza. IA a fost pusă să genereze imagini cu cele două activități umane și a realizat câteva fotografii amuzante, dovedind că mai are multe de învățat.

Pozele au devenit virale pe rețelele de socializare, oamenii fiind surprinși de modul cum Inteligența Artificială ajunge să înțeleagă unele lucruri. Sau, să nu le înțeleagă!

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, bazat pe arhitectura GPT (Generative Pre-trained Transformer). Acest model este antrenat să genereze texte coerente și relevante, având capacitatea de a înțelege și produce un limbaj natural într-un mod impresionant. „Chat” în numele său indică faptul că modelul este special conceput pentru a participa la conversații și a răspunde la întrebări, având aplicații în domeniul asistenței virtuale, interacțiunilor cu utilizatorii și alte sarcini de conversație.

Acesta a fost antrenat pe o cantitate masivă de date, permițându-i să înțeleagă și să genereze texte într-un mod extrem de contextaul. De exemplu, poate continua povești, răspunde la întrebări complexe, să ofere explicații detaliate și să simuleze conversații naturale. ChatGPT și modelele similare sunt folosite într-o varietate de aplicații, inclusiv în asistența virtuală pe site-uri web, chatbot-uri, și în alte contexte care implică interacțiunea cu utilizatorii prin limbaj natural.

Vrei o pizza bună pregătită în cuptoare cu lemne? Sună la 021 9220 sau intră în aplicația Presto

Foto: goodthingsguy.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot