Inteligența Artificială nu înțelege cum mănâncă oamenii pizza și spaghete. Ce desene ciudate face AI?

11.12.2023
Inteligența Artificială nu înțelege cum mănâncă oamenii pizza și spaghete. Ce desene ciudate face AI?

Inteligenta Artificială (IA) a evoluat foarte mult în ultima perioadă, reușind să răspundă la anumite întrebări dificile și să rezolve tot felul de probleme. Cu toate acestea Inteligența Artificială nu reușește să înțeleagă cum oamenii mănâncă preparate comune precum spaghete sau pizza. Pare incredibil, însă aceste două mâncăruri italiene pun IA în dificultate.

Ce limite are ChatGPT?

ChatGPT este cea mai dezvoltată inteligență artificială de pe piață, în acest moment. Aceasta poate să genereze scripturi, să realizeze texte în urma unui singur indiciu sau să realizeze imagini artificiale. Softul este atât de complex și poate să îndeplinească tot felul de funcții simultane încât a uimit o lume întreagă. În modă surprinzător, are și câteva limite la care nu te-ai aștepta.

Inteligenta Artificială (IA) este o ramură a științei computerelor care se concentrează pe crearea de sisteme ce pot îndeplini sarcini care, în mod obișnuit, necesită inteligență umană, cum ar fi învățarea, raționamentul, rezolvarea problemelor, perceperea și interacțiunea cu mediul lor. IA poate fi categorisită ca fiind slabă, concepută pentru sarcini specifice, și puternică, care are capacitatea de a îndeplini orice sarcină intelectuală pe care un om o poate face. Aceasta are potențialul de a revoluționa diverse industrii și de a îmbunătăți viața noastră zilnică prin automatizarea sarcinilor, îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor și permiterea roboților să îndeplinească funcții cognitive complexe, potrivit goodthingsguy.com.

Cu alte cuvinte, posibilitățile sunt nesfârșite, însă în prezent există anumite limite. Unele dintre acestea au fost descoperite relativ recent și s-a putut observa că inteligența artificială nu poate înțelege cum oamenii mănâncă spaghete sau pizza. IA a fost pusă să genereze imagini cu cele două activități umane și a realizat câteva fotografii amuzante, dovedind că mai are multe de învățat.

Pozele au devenit virale pe rețelele de socializare, oamenii fiind surprinși de modul cum Inteligența Artificială ajunge să înțeleagă unele lucruri. Sau, să nu le înțeleagă!

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, bazat pe arhitectura GPT (Generative Pre-trained Transformer). Acest model este antrenat să genereze texte coerente și relevante, având capacitatea de a înțelege și produce un limbaj natural într-un mod impresionant. „Chat” în numele său indică faptul că modelul este special conceput pentru a participa la conversații și a răspunde la întrebări, având aplicații în domeniul asistenței virtuale, interacțiunilor cu utilizatorii și alte sarcini de conversație.

Acesta a fost antrenat pe o cantitate masivă de date, permițându-i să înțeleagă și să genereze texte într-un mod extrem de contextaul. De exemplu, poate continua povești, răspunde la întrebări complexe, să ofere explicații detaliate și să simuleze conversații naturale. ChatGPT și modelele similare sunt folosite într-o varietate de aplicații, inclusiv în asistența virtuală pe site-uri web, chatbot-uri, și în alte contexte care implică interacțiunea cu utilizatorii prin limbaj natural.

Vrei o pizza bună pregătită în cuptoare cu lemne? Sună la 021 9220 sau intră în aplicația Presto

Foto: goodthingsguy.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot