Unde se găsește cea mai bună pizza din Italia?

06.09.2022
Unde se găsește cea mai bună pizza din Italia?

Pizza este cel mai cunoscut fel de mâncare de pe teritoriul Italiei. Aceasta reprezintă o etichetă a poporului din peninsulă, știind că cea mai bună pizza se găsește chiar la ea acasă. Fiecare regiune are un fel de mâncare principal, un semn distinctiv al bucătăriei locale, însă pizza reprezintă punctul forte per total. Cu toții avem cunoștințe care au călătorit în Italia și au spus că au mâncat cea mai bună pizza din viața lor. Însă, totuși, unde se găsește cea mai bună pizza din Italia? Ce spun profesioniștii?

Topul celor mai bune restaurante cu pizza

La prima vedere, pizza este un un fel de mâncare care se prepară foarte ușor. Ingredientele clasice sunt: mozzarella, busuioc, sos de roșii și aluat. Aceasta este pizza clasică, denumită popular „Margherita”. O poveste des întâlnită îl pune în prim-plan pe bucătarul Rafaelle Esposito care a realizat această pizza în culorile Italiei pentru regina Margherita de Savoia.

De-a lungul timpului, ingredientele s-au multiplicat, iar numeroase tipuri de pizza au luat naștere; de la cea mai comandată care se numește „Pepperoni” până la mult dezbătuta „Hawaii”. Deși este greu de dezbătut printre cetățenii Italiei care este cea mai bună, specialiștii au realizat un clasament de unde turiștii se pot inspira:

5. O Fiore Mio – Faenza
Pe locul 5 în clasament regăsim O Fiore Mio din micul oraș Faenza. Secretul constă în aluatul realizat simplu lăsat la dospit 24-48 ore.

4. Gustapizza – Florența
Declarată una dintre cele mai bune pizza din lume, Gustapizza se diferențiază de ceilalți competitori prin aspectul pizzei. Aici poți găsi pizza în formă clasică sau în formă de inimă. Și ce mod mai bun de a-ți petrece după-amiaza alături de persoana iubită și o pizza pe marginea râului Arno.

3. Starita – Napoli
Napoli. Presupusa casă a apariției pizzei. Starita este consacrată ca fiind unul dintre cele mai bune destinații de mâncat pizza atât printre turiști, cât și pentru localnici. Cozile lungi și fețele de masă alb-roșii sunt semne că pizza este demențială.

2. Pepe in Grani – Caiazzo
În restaurantul din Caiazzo se află unul dintre cei mai buni desemnați bucătari din țară, care folosește doar ingrediente de proveniență locală. Iar pizza pe care o prepară este recunoscută în întreaga țară.

Cea mai bună pizza din Italia

Pe primul loc în clasamentul restaurantelor regăsim L’Antica da Michele din Napoli. Istoria acestui loc începe în anul 1870, aici fiind deschisă prima pizzerie din lume. Pentru a se asigura că localul este mereu aerisit și nu foarte aglomerat, clienților li se oferă bilet de ordine pentru a intra și comanda. Opțiunile nu sunt foarte multe, doar Pizza Marinara și Pizza Margherita. Acest loc a fost desemnat de cele mai multe ori ca fiind cel mai bun loc unde poți găsi și mânca cea mai bună pizza din Italia și din lume.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot