Care este cea mai sigură clădire din București în cazul unui cutremur major?

16.02.2023
Care este cea mai sigură clădire din București în cazul unui cutremur major?

Bucureștiul este cel mai mare oraș din România. Totodată, se află în una dintre cele mai predispuse zone la cutremure. De altfel, de-a lungul istoriei, cele mai mari pagube din cauza unui cutremur au avut loc în Capitală. Inovațiile tehnologiei ne-au făcut astăzi să ne întrebăm, care este cea mai sigură clădire din București în cazul unui cutremur major?

Care este cea mai sigură clădire din București la cutremur?

cutremur

Cutremurul este un fenomen al naturii care nu poate fi prezis cu exactitate. Chiar și cu cele mai noi tehnologii, cutremurele nu pot fi prevăzute. Iar cei care spun că se pot depista înainte de a avea loc, o fac pentru a câștiga reputație.

Bucureștiul este o capitală care în mijlocul zilei adună peste 3 milioane de oameni, iar un cutremur major al bloca resursele pe termen determinat. Conform statisticilor, în Capitală sunt peste 350 de clădiri în clasa I de risc seismic. Pe lângă acestea, alte numeroase clădiri din perioada comunistă și nu numai sunt cu semnul întrebării în cazul unui seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Cel mai bine construită clădire din oraș în cazul unui cutremur este Catedrala Mântuirii Neamului. Realizată din donații ale credincioșilor și buget local, Catedrala este proiectată să reziste unui cutremur de peste 8.5 grade pe scara Richter. Totodată, construcția are parte de o garanție de 500 de ani, experții calculând că ar avea loc aproximativ 8-9 grade de această magnitudine.

Câți bani a costat Catedrala Mântuirii Neamului?

Cea mai mare construcție religioasă din România din istorie este încă nefinalizată. Deși a fost sfințită de înalții prelați, clădirea încă mai are nevoie de construcție. Conform datelor, totalul costurilor s-au ridicat deocamdată la 200 de milioane de euro.

Fiind un edificiu care este construit din fonduri și buget local, autoritățile bisericii speră la simpatia religioasă a cetățenilor pentru a termina Catedrala. Lucrările finale sunt de executat în interiorul turlei mari. Aici este nevoie de tencuială, montarea ferestrelor interioare, pictura în formă de mozaic dar și lucrările de instalații.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot