Care este cea mai sigură clădire din București în cazul unui cutremur major?

16.02.2023
Care este cea mai sigură clădire din București în cazul unui cutremur major?

Bucureștiul este cel mai mare oraș din România. Totodată, se află în una dintre cele mai predispuse zone la cutremure. De altfel, de-a lungul istoriei, cele mai mari pagube din cauza unui cutremur au avut loc în Capitală. Inovațiile tehnologiei ne-au făcut astăzi să ne întrebăm, care este cea mai sigură clădire din București în cazul unui cutremur major?

Care este cea mai sigură clădire din București la cutremur?

cutremur

Cutremurul este un fenomen al naturii care nu poate fi prezis cu exactitate. Chiar și cu cele mai noi tehnologii, cutremurele nu pot fi prevăzute. Iar cei care spun că se pot depista înainte de a avea loc, o fac pentru a câștiga reputație.

Bucureștiul este o capitală care în mijlocul zilei adună peste 3 milioane de oameni, iar un cutremur major al bloca resursele pe termen determinat. Conform statisticilor, în Capitală sunt peste 350 de clădiri în clasa I de risc seismic. Pe lângă acestea, alte numeroase clădiri din perioada comunistă și nu numai sunt cu semnul întrebării în cazul unui seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Cel mai bine construită clădire din oraș în cazul unui cutremur este Catedrala Mântuirii Neamului. Realizată din donații ale credincioșilor și buget local, Catedrala este proiectată să reziste unui cutremur de peste 8.5 grade pe scara Richter. Totodată, construcția are parte de o garanție de 500 de ani, experții calculând că ar avea loc aproximativ 8-9 grade de această magnitudine.

Câți bani a costat Catedrala Mântuirii Neamului?

Cea mai mare construcție religioasă din România din istorie este încă nefinalizată. Deși a fost sfințită de înalții prelați, clădirea încă mai are nevoie de construcție. Conform datelor, totalul costurilor s-au ridicat deocamdată la 200 de milioane de euro.

Fiind un edificiu care este construit din fonduri și buget local, autoritățile bisericii speră la simpatia religioasă a cetățenilor pentru a termina Catedrala. Lucrările finale sunt de executat în interiorul turlei mari. Aici este nevoie de tencuială, montarea ferestrelor interioare, pictura în formă de mozaic dar și lucrările de instalații.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot