Care este asemănarea dintre Sagrada Familia și Catedrala Mântuirii Neamului?

26.11.2018
Care este asemănarea dintre Sagrada Familia și Catedrala Mântuirii Neamului?

Catedrala Mântuirii Neamului. Mai bine de 40.000 de oameni şi aproximativ 2.000 de invitaţi au asistat pe data de 25 noiembrie la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, construită în proporţie de 95%. Din pricina faptului că biserica nu este finalizată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București nu a putut da autorizația de incendiu. Ba mai mult, constructorul a fost amendat cu 10.000 de lei. Dar, nu doar la noi în țară lucrurile stau în acest fel. 

Sagrada Familia, una dintre cele mai atractive clădiri din punct de vedere turistic din Barcelona și chiar din lume, a primit în decursul acestui an o amendă de 41 de milioane de dolari pentru că este o clădire care se construiește de peste 133 de ani fără autorizație de construcție. Spaniolii și-au făcut calculele și amenda va putea fi plătită în următorii 10 ani, iar banii vor fi folosiți pentru a îmbunătăți infrastructura și transportul public local.

De ce furculița a fost respinsă la începuturi de Biserică?

Pentru transportul în comun din orașul Catalunyei se vor investi 22 milioane euro, pentru spații publice 3 milioane, pentru acces direct de la metrou 7 milioane euro și pentru modernizarea străzilor din zonă, 4 milioane euro.

Lucrările la construcția Sagradei Familia au început în anul 1882 și ar trebui să se termine în 2026, pe când lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului și la parcul din jur au început în anul 2010 și ar trebui finalizate în anul 2024. Cu o înălțime de 120 de metri, Catedrala Mântuirii Neamului este începând cu anul 2018 cea mai mare biserică ortodoxă din lume.

Care a fost cea mai mare comoară descoperită vreodată în România?

Catedrala Mantuirii Neamului

Spre deosebire de amenzile din Spania, în România acestea au rol de informare. Sagrada Familia are un buget anual de 80 milioane euro.

Foto: HotNews.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot