Care este cea mai mare biserică din Europa?

09.06.2022
Care este cea mai mare biserică din Europa?

Catedralele sunt unele dintre cele mai mari lucrări de arhitectură din lume. Aceste clădiri sunt adesea atât de mari și atât de impunătoare încât ies în evidență ca repere importante în orașele lor. Timp de multe secole, multe catedrale din Europa au fost adesea cele mai înalte clădiri din țările lor, unele fiind și astăzi.

Există adesea o confuzie între o biserică, catedrală și bazilică și de multe ori cuvintele sunt folosite în mod interschimbabil. Cu toate acestea, o catedrală este o biserică care servește drept sediu al puterii unui episcop.

Bazilica Sf. Petru din Vatican, cea mai mare biserică din Europa

Dimensiunile bisericilor pot fi măsurate în diferite moduri, cum ar fi suprafața, volumul, lungimea, lățimea, înălțimea și capacitatea. Mai multe biserici pretind a fi cea mai mare biserică de pe Bătrânul Continent, pe baza oricăruia dintre aceste criterii.

Cea mai mare biserică din Europa, dar și din lume bazată pe suprafața interioară și exterioară și capacitate este Bazilica catolică Sf. Petru din Vatican. Potrivit World Population Review, interiorul are 15.160 m2, exteriorul 21.095 m2, lungimea 222 m, 152 de metri lățime, 137 de metri înălțime și o capacitate de 60.000 de oameni.

Bazilica Sf. Petru a fost una dintre cele mai mari realizări ale Renașterii, ceea ce o face una dintre cele mai mari structuri asamblate vreodată de muritori. A fost atât de bine proiectată încât turiștii nu-și pot da seama cât de mare este.

Bazilica Sf. Petru a fost una dintre cele mai mari realizări ale Renașterii, ceea ce o face una dintre cele mai mari structuri asamblate vreodată. Domul Bazilicii Sf. Petru a fost inspirat de cel al Panteonului. Structura sa a fost inspirată de Duomo di Firenze al lui Brunelleschi.

De asemenea, Domul Sf. Petru este cel mai înalt dom din lume. Acesta este atât de înalt (136,5 m) încât ar putea intra Statuia Libertății înăuntru (are 93 de metri cu tot cu soclu).

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot