Cele mai ieftine țări de vizitat în Europa. Pe ce loc este România?

12.05.2022
Cele mai ieftine țări de vizitat în Europa. Pe ce loc este România?

Industria remarcabilă în creștere a turismului, care completează călătoriile de afaceri, profesionale și studențești, aduce locuri de muncă multor cetățeni din Europa, în special în țările mediteraneene, cu combinația lor de soare, plaje, peisaje și monumente istorice.

Orașele europene de renume mondial atrag și un număr mare de turiști. De fapt, țările europene sunt în mod constant printre destinațiile turistice de top ale lumii. Ele atrag vizitatori din Europa, precum și din alte continente.

În timp ce Europa de Vest și țările nordice sunt scumpe, există și multe țări din Europa în care este mult mai ușor de călătorit cu un buget redus, scrie Indie Traveler.

Cele mai ieftine țări de vizitat în Europa

România, țara cu multe castele orașe vechi colorate și peisaje superbe cu păduri primare, surprinde orice turist care pășește pe meleagurile românești. Este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine țări de vizitat din Europa.

Transilvania, asociată cu legendarul Conte Dracula, este presărată cu orașe medievale minunate. România are și aproape 20 de stațiuni de pe litoral la Marea Neagră, cu plaje grozave. Iar unul dintre cele mai frumoase castele este situat la Sinaia, Castelul Peleș.

Castel Peleș

 

Albania este un secret cel mai bine păstrat și una dintre cele mai ieftine țări europene de vizitat! Această țară are plaje mediteranene sălbatice perfecte pentru clipe de relaxare. lanțul muntos principal al Albaniei, cunoscut în mod dramatic sub denumirea de Munții blestemați, este o regiune din ce în ce mai recunoscută pentru drumeții și alpinism. Printre atracțiile culturale se numără orașele pitorești Gjirokastër și Berat, datorită influențelor lor otomane și a statutului de patrimoniu mondial UNESCO.

Castelul Kruja Albania

 

Deși Albania este o țară în curs de dezvoltare, este foarte sigură. Infrastructura sa s-a îmbunătățit, făcând acum mult mai ușoară călătoria acolo.

Nu mai este nici un secret că se poate petrece o vacanță superbă în Grecia cu un buget redus. Sigur, cele mai faimoase insule turistice precum Santorini, Rhodos și Mykonos sunt cu siguranță scumpe. Dar există multe orașe și insule uimitoare în Grecia care pot fi vizitate cu bani puțini.

Se pot petrece câteva nopți pe minunata insulă Tinos, unde se găsesc sate de marmură, plaje frumoase și oferte excelente la cazare. Insula Lefkada găzduiește, de asemenea, hoteluri la prețuri accesibile, taverneși o mulțime de alte atracții. Grecia devine mult mai ieftină dacă este evitată luna de vârf august.

Portugalia. Cunoscută pentru plajele sale pentru surferi, orașele vechi drăguțe cu clădiri din gresie, produse de patiserie delicioase precum pasteis de nata și muzica melancolică Fado, Portugalia a captat cu adevărat lumina reflectoarelor în ultimii ani.

În timp ce prețurile în centrul Lisabonei și Porto au crescut oarecum în ultimii ani, în general, Portugalia rămâne foarte prietenoasă cu bugetul.

Bosnia-Herţegovina. Mulți oameni s-ar putea să nu știe deloc prea multe despre această țară sau o asociază încă doar cu conflictul care a izbucnit acolo în anii 1990.

Dar această țară balcanică este cu adevărat o bijuterie ascunsă. Un punct cheie este orașul medieval Mostar, cândva o oprire cheie pe rutele comerciale Drumul Mătăsii dintre Veneția și Constantinopol.

Sarajevo

Un alt punct culminant surprinzător este capitala, Sarajevo, pe care mulți o consideră una dintre cele mai subestimate capitale ale Europei. Cu amestecul său fascinant de influențe austro-ungare și otomane, Sarajevo are o căldură și o atmosferă care pot cuceri orice turist ajunge acolo.

Italia nu este o destinație ieftină dacă spui Roma, Veneția sau Milano. Însă situația este atât de diferită în sudul Italiei, încât ar putea la fel de bine să fie o altă țară. Deși nicăieri nu sunt la fel de prospere din punct de vedere economic ca nordul, regiunile sudice ale Italiei sunt, de asemenea, mult mai accesibile pentru a călători. De exemplu, regiunea Puglia, cunoscută colocvial sub numele de călcâiul cizmei Italiei.

Santa Cesarea Terme, Puglia

 

Sudul Italiei este plin de orașe drăguțe cu case albe precum creta, peisaje blânde de livezi de măslini, străzi înguste, presărate cu scutere Vespa sau mașini Fiat 500 și o mulțime de de plaje neaglomerate.

Peisajele din Estonia amintesc de Finlanda, cu numeroasele sale păduri de pini, în timp ce oamenii săi sunt, la fel, obsedați de saune și schi. Desigur, Estonia are un caracter aparte, amestecând influențele nordice cu cultura baltică și câteva vestigii ale arhitecturii fostei URSS. Nu trebuie ratat fascinantul Muzeu KGB de la Hotelul Viru din Tallinn, drumețiile în Parcul Național Soomaa sau cazarea în orașul universitar Tartu.

Tallinn, Estonia

Centrul turistic din capitala Tallinn este relativ scump, uneori mai aproape de prețurile vest-europene, deși acest lucru este valabil doar pentru o zonă mică de 2 kilometri pătrați în care merg turiștii navelor de croazieră. Restul Estoniei este încântător de prietenos cu bugetul.

Muntenegru, o țară micuță, are suficiente obiective turistice pentru a distra călătorii pentru cel puțin câteva zile. Există, de asemenea, multe modalități de a economisi bani aici, de la intrări gratuite la majoritatea atracțiilor până la apartamente și hoteluri ieftine de pe minunata coastă a Adriaticii.

Golful Kotor, cu apele sale albastre adânci înconjurate de munți falnici, acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este unul dintre cele mai uimitoare locuri din Peninsula Balcanică. Petrecăreții pot merge spre orașul de coastă Budva, un oraș care nu doarme niciodată. Însă cei care caută o vacanță relaxantă și la prețuri accesibile, ar trebui să ia în considerare câteva nopți în minunatul oraș Herceg Novi.

Alte orașe europene, pline de istorie, cu peisaje fantastice și orașe superbe unde se poate călători cu un buget redus sunt Macedonia de Nord, Bulgaria, Polonia, Cehia, Ungaria și Serbia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot