Care este animalul cu cea mai puternică mușcătură?

04.08.2021
Care este animalul cu cea mai puternică mușcătură?

Forța maximă pe care o poate exercita o mușcătură umană nu depășește 160 psi. Câți dintre dumneavoastră v-ați întrebat vreodată ce forță are mușcătura unui animal?

Ei bine, aflați că forța pe care o dezvoltă mușcătura unui animal poate fi de până la 10-20 de ori mai mare comparativ cu cea a omului. Totuși, care sunt animalele cu cele mai puternice mușcături?

Crocodilul de Nil are cea mai puternică mușcătură

Durerea cauzată de mușcătură poate fi măsurată utilizând o unitate cunoscută ca kilograme per cm pătrat (PSI), adică presiunea exercitată atunci când o singură forță este pusă pe o suprafață de un centimetru pătrat.

Cercetările efectuate până în prezent arată că mușcătura crocodilului de Nil poate ajunge la 5000 psi, fiind vietatea cu cea mai puternică mușcătură din lume.

Fălcile lungi și puternice, dinții ascuțiți conici și mușcătura puternică fac imposibilă evadarea oricărei prade din gura unui crocodil de Nil.

A doua cea mai mare reptilă din lume, crocodilul de Nil trăiește în râuri, mlaștini din Africa Subsahariană. Un exemplar ajuns la maturitate măsoară până la 6 metri în lungime și cântărește aproximativ 750 de kilograme. Crocodilul Nilului se hrănește în principal cu zebre, antilope, păsări și pești.

Pe locul al doilea se situează crocodilul de apă sărată (foto jos) a cărui mușcătură are o forță de 3960 psi. Cea mai mare reptilă din lume are în jur de 60 de dinți mari, însă nu ei îi conferă această forță uimitoare, ci mușchii de închidere ai maxilarului.

Crocodilul de apă sărată ajuns la maturitate măsoară 6 metri în lungime și cântărește aproximativ o tonă. Se hrănește cu maimuțe, bivolițe de apă, broaște țestoase, pești, păsări, crabi și chiar cu pui de hipopotami.

Iată cum arată un clasament al animalelor cu cele mai puternice mușcături:

Nr. crt.

Animal

Forța mușcăturii (psi)

1. Crocodil de Nil 5000
2. Crocodil de apă sărată 3690
3. Aligator 2125
4. Hipopotam 1825
5. Jaguar 1350
6. Gorilă 1300
7. Urs 1200
8. Hienă 1100
9. Tigru 1050
10. Leu 650

 

Foto: Unsplash și Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot