Bzzzz… Care este diferența dintre albină și viespe?

20.04.2023
Bzzzz… Care este diferența dintre albină și viespe?

Motorul planetei funcționează printr-un vast lanț trofic. Astfel că, fiecare vietate oricât de mică ar fi este extrem de importantă. Primăvara natura revine la viață cu ajutorul albinelor, astfel că oamenii ar trebui să conștientizeze importanța existenței acestei mici insecte. Care este diferența dintre albină și viespe?

Cum deosebești o albină de o viespe?

albină

Vă aduceți aminte perioada din copilărie de la bunici când plimbările prin grădina cu flori se transforma într-o fugă? De cele mai multe ori, aceste aventuri au în prim-plan și albinele, insectele care ajută la polenizarea florilor.

Cu toate acestea, acestea pot fi confundate foarte ușor cu viespea, o insectă mai violentă. Bzzzz. Un sunet care poate speria pe mulți, dar care este atât de necesar pentru viață. Dacă nu ești sigur cum poți diferenția cele 2 insecte, iată câteva idei:

Care este tratamentul pentru înțepături?

Atât albina și viespea vor ataca în momentul în care se simt în pericol. Diferența dintre ele este că albina este mai grijulie, atacul lor având loc doar o dată în viață. Viespea poate ataca de multiple ori până să-și piardă acul definitiv.

Deși înțepătura lor nu este una gravă, unele persoane pot avea dureri și reacții alergice puternice. Bunicii ne tratau înțepăturile cu sare. Pentru a evita riscurile provocate de înțepături, este necesară apelarea serviciilor medicale, în cazul în care persoana în cauză știe că este alergică. Șocul anafilactic reprezintă o reacție severă a organismului, care netratat, poate evolua spre deces.

Foto: Prevention.com

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot