Cum arată ambrozia și cum scapi de alergie

18.12.2017
Cum arată ambrozia și cum scapi de alergie

Cum arată ambrozia?

Planta numită ambrozie este noul inamic al miilor de români alergici. Odată cu luna august, atunci când ambrozia ajunge la maturitate, cei care sunt alergici încep să strănute și au mereu ochii roșii și înlăcrimați.

Planta denumită ambrozie nu este ușor de identificat. Buruiana care poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen pe sezon seamănă destul de mult cu pelinul. Aceasta are frunzele verzi, subțiri și este aspră la atingere. Semințele sunt poziționate la nivelul superior al plantei.

De ce sughițăm? Cum pot opri sughițul?

Sub denumirea populară, ambrozia poartă numele de „iarba pârloagelor” și poate fi întâlnită pe toate câmpurile şi pe marginea drumurilor. Planta are o rădăcină lungă de 1,2-1,5 metri și se înmulțește extrem de repede. Un fir de ambrozie poate ajunge la înălțimea de patru metri.

În perioada în care se află la maturitate, ambrozia poate provoca astm, rinită alergică sau polinoze.

Cum scapi de alergie?

Tratamentul alergiei de ambrozie este destul de ușor, însă este necesar dacă alergia persistă. Astfel, rinita alergică se poate trata cu spray nazal cu corticoid, pentru a reduce inflamatia de la nivelul nasului.

Astmul bronșic se tratează cu sprayuri cu corticoid sau sprayuri cu corticoid si bronhodilatator, in functie de gravitatea bolii. Tratamentul se începe cu o săptămână înaintea sezonului polinic și se reia anual.

Imunoterapia este un vaccin injectabil și se administreaza in doze progresiv crescande, pe o perioada de 3 ani, neîntrerupt. De menționat este faptul că imunoterapia nu începe în sezonul polinic.

Istoria Ambroziei

Ambrozia este un gen de plante erbacee, sau de arbuști, aparținând familiei Asteraceae, provenind din America de Nord și America de Sud. De aici, planta s-a răspândit în Europa în jurul anului 1700. Genul acesta cuprinde aproximativ treizeci de specii de plante anuale sau perene, care cresc în special în regiunile plate, sărace în apă și nisipoase. Varii specii de Ambrozie produc cantități mari de polen, care, prin diseminarea anemocorica este una dintre principalele cauze de febra a fânului.

cum arata ambrozia
Cum arată ambrozia
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum arăta prima hartă a lumii?
Cum arăta prima hartă a lumii?
Dintotdeauna oamenii au fost fascinați de măreția planetei pe care trăiesc. Aceștia au încercat să înțeleagă și să reprezinte lumea înconjurătoare. Prima hartă datează din anul 600... citește tot
Mit sau adevăr? Își pierde mierea proprietățile dacă o pui în ceaiul fierbinte?
Mit sau adevăr? Își pierde mierea proprietățile dacă o pui în ceaiul fierbinte?
Mierea este unul dintre cele mai apreciate produse atât pentru gustul său cât și pentru proprietățile sale benefice asupra corpului uman. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au... citește tot
De ce Nicolae Ceaușescu mai avea un frate pe nume… Nicolae Ceaușescu?
De ce Nicolae Ceaușescu mai avea un frate pe nume… Nicolae Ceaușescu?
Nicolae Ceaușescu este unul dintre cei mai cunoscuți români din toate timpurile. Fostul dictator a condus România din postura de Președinte din 1974 și până în decembrie 1989 și a fost... citește tot