Ani care au schimbat omenirea. Anul 1

30.03.2023
Ani care au schimbat omenirea. Anul 1

Istoria omenirii este plină de evenimente marcante. Fie că vorbim despre apariția religiei, dezvoltarea motorului cu abur sau primul zbor, evoluția lumii se bazează pe anumite perioade. Pentru a ajunge la 2023, anul de glorie în care ne aflăm, numărătoarea a început din, poate, una dintre cele mai importante perioade. Care sunt cele mai importante evenimente petrecute în Anul 1?

Ce semnifică Anul 1?

Anul 1

Anul 1 este primul din epica calendaristică AD (Anno Domini). Totodată este primul an al erei comune, din mileniul 1, secolul 1 al erei creștine. În respectiva perioadă, anul 1 era cunoscut ca Anul Consulatului lui Cezare și Paullus, numit după consulii romani Caius Case și Luciuc Aemilius Paullus.

Denumirea AD 1 a început să fie utilizată în mod constant încă din perioada medievală, când această epocă calendaristică a devenit predominantă în Europa. Acesta este începutul erei creștine și se păstrează în prezent, iar viitorul va fi probabil tot în această ordine.

Anul precedent este 1 î.Hr, astfel că anul 0 (zero) nu există în schema calendaristică.

Cel mai important eveniment al anului 1 este reprezentat de Mântuitorul Iisus Hristos. Data nașterii lui Iisus nu este menționată în evanghelii sau altă sursă istorică, dar majoritatea celor care au studiat Biblia au acceptat data de naștere între 6 î.Hr. și 4 î.Hr, anul în care a murit Regele Irod.

Datarea tradițională creștină a datei de naștere a lui Iisus Hristos a fost 25 decembrie, o dată afirmată și de Papa Iulius I în anul 350 d.Hr. Ziua și anotimpul au fost estimate prin diverse motive, printre care descrierea păstorilor care vegheau oile.

Alte evenimente importante ale primului an creștin

În Imperiul Roman, Tiberius, din ordinul Împăratului Augustus stopează celebrele revolte din teritoriile Germaniei. Augustus a fost primul Împărat al Imperiului Roman, care a condus din anul 27 î.Hr, până în anul 14 d.Hr.

Celebrul filosof chinez, Confucius, primește primul său titlu regal. Confucius este considerat primul profesor din China care a dorit să ofere educație la scară largă. Acesta a jucat un rol esențial în stabilirea artei de a preda ca vocație. Totodată, viața lui s-a bazat pe crearea standardelor etice, morale și sociale care stau la baza unui mod de viață cunoscut sub numele de confucianism.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot