De ce în Paraguay casele nu au sonerii?

12.07.2021
De ce în Paraguay casele nu au sonerii?

Paraguay, cu capitala la Asuncion, este o țară umilă fără ieșire la mare din America de Sud, adesea trecută cu vederea de străini. Cu toate acestea, în cadrul acestui mister se află o cultură și o istorie incredibil de interesante.

Paraguay este situat central în America de Sud, o țară de mărimea Californiei, înconjurată de Brazilia, Argentina și Bolivia. Are o triplă graniță cu Argentina și Brazilia la infamele cascade Iguazu și se învecinează cu Bolivia, unde împărtășesc pădurea uscată Chaco.

Această regiune din vestul Paraguay, El Chaco, ocupă 60% din suprafața totală. Cu toate acestea, cu greu locuiesc acolo 3% din populație. Împreună cu pădurea Amazonului, Patagonia și deșertul Atacama, este una dintre cele mai dure și mai dificile regiuni de trăit în America de Sud. Chaco a fost cadrul celui mai lung război din America de Sud între Bolivia și Paraguay, între 1932 și 1935.

În plus față de spaniolă, Paraguay are o a doua limbă oficială, guarani. Aproape toată lumea din țară vorbește sau înțelege această limbă și majoritatea oamenilor vorbesc un amestec între spaniolă și guarani. În prezent, guaraniul este o limbă obligatorie la școală.

De ce în Paraguay nu sunt sonerii?

În Paraguay, curțile unifamiliale sunt de obicei înconjurate de ziduri înalte sau garduri cu o poartă. Uneori poarta este blocată, alteori nu. De obicei, casele din Paraguay nu au sonerii. În schimb, oamenii își anunță sosirea bătând din palme. Vremea este atât de caniculară încât ferestrele sunt lăsate întotdeauna deschise, așa că este ușor să auzi aplauzele.

Imediat ce s-au întâlnit, oamenii trebui să mențină contactul vizual, acesta fiind o necesitate în timpul conversațiilor. Arată respect reciproc și încredere între cei care se angajează în orice formă de comunicare față în față. Acest lucru nu se întâmplă în alte națiuni și culturi. Unii oameni cred că menținerea contactului vizual este lipsă de respect.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot